Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
- Beşinci Kural:
Aklın kimyası ile aşkın kimyası başkadır.
Akıl temkinlidir. Korka korka atar adımlarını.
"Aman sakın kendini" diye tembihler.
Halbuki aşk öyle mi? Onun tek dediği: " Bırak kendini, ko gitsin! "
Akıl kolay kolay yıkılmaz. Aşk ise kendini yıpratır, harap düşer.
Halbuki hazineler ve defineler yıkıntılar arasında olur. Ne varsa harap bir kalpte var!
Susmak ne güç.
Susabilen nekadar güçlü.
Vakit susma vaktiyken,
karşısındakinin bir cümlesini dahi kaldıramayacağı meramlar topluluğunu dudaklarının ucunda taşıyan ne kudretli.
Gücünüz varsa
susulacak yerde susun..
Yalnızlıkla beslenen biriydim; yalnızlığımı alırsanız yemeğimi ve suyumu almış kadar olursunuz. Yalnız kalamadığım her gün gücümden bir şeyler alıp götürür. Bununla övünmüyorum ama önemliydi benim için. Odanın karanlığı güneşti bana.. Henry Charles Bukowski
Aşkın dili kuş dili gibidir, ona Süleyman (as) gerek.. Aşkın sabrı sonsuzluktur, ona Yusuf (as) gerek.. Aşkın esintisi tufan gibidir, ona İsrafil (as) gerek.. Aşkın yolu dağ, kır ve çöldür, ona Kerem, Ferhat ve Mecnun gerek..
Leyla değilim.. Lakin cağırırsan çöllere gelirim.. Sana yalan halde gelmem, toplarım özümü yalın halde gelirim.. Kapıyı çaldığımda kim o dersen, ben olmam kapında sen olur gelirim.. Sen gel de yeter ki, yola yük olmam yol olur gelirim..