Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Gülistan

İMAM HATİP'Lİ

Aldığı Beğeniler
25
Takım
Diğer
Daha detaylı bir bilgi için sizlere şöyle bir soru yöneltmek istiyorum.
Hangi yoldan gidersek gidelim ( tarikat ehli veya sıradan bir müslüman)olsak da hepimizin davası aynı.
- Dinden çıkmanın hükümleri arasında; "Bir kadının bir erkeğin gözüne 3 defa bakması insanı dinden çıkarır mı?
vallahi insanlarımız öyle bir fetvada bulunuyorlar ki şaşırıp kalıyorum :ohmy:. birde ÇARŞAF giymek farz mı? çarşaf giymenin mecburü olmadığını söylenildiğinde de Dinden çıkma oluyor mu :? ALLAH AŞKINA YARDIM EDİNİZ. benim cevaplarımla yetinmiyorlar. neymiş efendim ( bizim hocamız böyle dedi ... Allah aşkına bu tarikatlı olan insanlarımıza ne oluyor. özellikle biz İMAM HATİP MEZUNların bilgilerini hiçe sayıyorlar.:çekiç: bu duruma çok üzülüyorum .:uzgun::( bizler birlik beraberlik arz ederken :lelele::lelele: neden aramıza gerilim sokuyoruz:uzgunum[1]:.Rabbim günahlarımı affetsin .Amin.
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

seyfofen

YiğiDo

Aldığı Beğeniler
145
Takım
Fenerbahçe
aslında bunları en güzel sen cevaplarsın...
imam hatipliyim diyorsun..doğruları doğru yerden öğrenmen daha kolay olur..
gülüstan kardeş..
belki senin beklediğin bir cevap veremedim ama..sakın başkalarıının giyimi kuşamı yada yaşantısı seni etkilemesin..;)

Güner

mekan 07 vatan 58

Aldığı Beğeniler
4,292
Takım
Fenerbahçe
Allah aşkına bu tarikatlı olan insanlarımıza ne oluyor
.
kardeşim bütün tarikatlıları ve bütün hoca efendileri aynı kefeye koyamazsın.bu sorulara cevap verenlerin gerçek alimlar olması lazım,kuranı kerime ve Efendimz sallalahü aleyhivesellemin sünnetine son derece bağlımı ona bakmamız lazım...

Gülistan

İMAM HATİP'Lİ

Aldığı Beğeniler
25
Takım
Diğer
Esselamü Aleyküm.sevgi değer kardeşlerim yanıtlarınız için teşekkür ederim..Sormuş olduğum soruların cevaplarını layıkıyla biliyorum ve anlatıyorum.
Sevgili Peygamber Efendimizin buyurduğu üzere "Dinde aşırıya giden bizden değildir ." sözü beni düşündürüyor.Burada GÜNER 58 kardeşim ben hiç bir hocanın sözlerini yanlış telkin etmedim .sadece herkes kendi yolunun doğru olduğunu söylüyor ben buna kızıyorum.SONUÇ itibariyle hepimiz hak yolcusuyuz bu soruların cevabı aşırılıktır. Tarikat = takvada yükseliş demektir.
Rabbim Cümlemizi takva sahibi eylesin.Amin.Allah'a Emanet Olunuz.

Gülistan

İMAM HATİP'Lİ

Aldığı Beğeniler
25
Takım
Diğer
Esselemü Aleyküm.Seyfofen kardeşim .Tesettürün ölçülerini biliyor ona göre yaşıyorum.Rabbim senden ve sevdiklerinden razı Olsun .Allah'a Emanet Olunuz.

İsrâ

"Özlem"imsin

Aldığı Beğeniler
12,753
Takım
Galatasaray
Bu söylenilenler bana göre saçmalıktan öte geçmez.
Söyleyende saçmasapan bir kişidir benim tabirimce.

Ben bunu kendimce şöyle yorumlarım.
Benim eşim başörtülü. Pardüse giymeden dışarı çıkmaz ve çıkamazda!
Eğer bunu uygulamıyorsa (bahsedilen gibi o hacanın dediklerini) helalim değilmi yani? Ben böyle anlıyorum. Tövbe estağfurullah!!!
Daha kötü bir tabirle anlatacaktım ama neyse...

Gülistan

İMAM HATİP'Lİ

Aldığı Beğeniler
25
Takım
Diğer
Vallahi kardeşim bende parduse ve eşarp bazende şal örterim .ama biz parduse ve eşerp örtenleri tesettür babında görmüyorlar.bu nasıl bir zihniyet bilemedim. sanırım YABANCI Yani nikahı düşen erkekle göz göze gelmenin günah olmasını dinden çıkarma olarak söylüyorlar.( şehvetli gözlerle bakarsan da kişi günah işlemiş olur. misal :eşim evde olmadığı zaman pazara ben çıkarım haliyle bütün pazarcıların gözlerine ister istemez bakıyoruz.ya fiatını sorarız yada para veririz ,para üstü alırız. mecburiyetten . okullarda veli toplantıları oluyor gitmeyelim mi?sevgideğer LİVECHİLLAH kardeşim .Dinden çıkmak olayını bu olaylara taşınmanın sıkıntılı olduğunu dile getirip çektiğim sıkıntıyı sizlerle paylaşmak istedim :(Hakkınızı helal ediniz.Allah'a Emanet Olunuz.

seyfofen

YiğiDo

Aldığı Beğeniler
145
Takım
Fenerbahçe
sanırım ben sen şimdi daha iyi anladım..daha detaya girdiğin için..aynı şekilde çevremde duyduklarımda var..hatta bu konu yüzünden evi bırakıp gitti..neyse ben detaya girmim..ama sende olgun bir insana benziyorsun..
orta yollu olmaya bak..eşinle aranda da bir sorun yoksa bu konuda...rengarenk çiçekler gibide açılmıyorsan yani renkli pardüsüler vs o zaman sorun yok bence..

Gülistan

İMAM HATİP'Lİ

Aldığı Beğeniler
25
Takım
Diğer
Esselamü Aleyküm .Gerçekci kardeşim sizin söylemlerinize katılıyorum.:gul:Bu zamanda bende insanlarda ahlak arıyorum.onun dışındakiler bu zaman zarfında boş.sizin dediğiniz gibi.Rabbim niyete bakıyor.Allah razı Olsun .Beni anladığınız için teşekkür ederim.:gulver:Allah'a Emanet Olunuz.

Üst Alt