SULEYMAN BİN YESAR (K.S)HAZRETLERİNDEN RİVAYETLE
Hacca gittim.Medineden çıkınca Ebva denen yere geldik.Arkadaşım,bir şey satın almaya gitti.Araplardan ay yüzlü bir kadın gelip bana işte dedi.
Ekmek istiyor zannettim.Bir sofra varmı dedim..onu değil ,kadınların erkeklerden istediğini istiyorum dedi.Başımı yakamın içine çektim.
ağlamaya başladım.O kadar ağladım ki,o kadın geri döndü.Arkadaşım gelince,ağlamış olduğumu anladı ve bu ne haldir dedi.Çocuklarımı hatırladım,gözlerim doldu.Onun için ağlıyorum dedim.
Sen şimdi bir işten kurtuldun.Sana bir şey olmuştur.bana anlat dedi.
Çok fazla ısrar edince anlattım,o da ağladı.Sen niçin ağlıyorsun dedim.
Senin yerine ben olsaydım,senin gibi yapamayacağımdan korkardım.dedi.
Mekkeye gidip tavap ve say yaptık.Bir odada oturduk.Uykuya daldım.
Gayet güzel,parlak yüzlü,güzel kokulu ve uzun boylu bir kimse gördüm.Sen kimsin dedi.
Yusuf um dedi..Yusuf-ı Sıddık misin dedim..Evet dedi.Mısır azizinin karısı Zeliha ile ne şaşılacak bir hikayeniz vardır dedim.
Senin arabi(köylü) kadınla olan hikayen bundan çok daha şaşılacak bir hikayedir.buyurdu.
MEVLAM bizleri şüpheli olan şeylerden bile uzak duran kullarından etsin..AMİN.
Hacca gittim.Medineden çıkınca Ebva denen yere geldik.Arkadaşım,bir şey satın almaya gitti.Araplardan ay yüzlü bir kadın gelip bana işte dedi.
Ekmek istiyor zannettim.Bir sofra varmı dedim..onu değil ,kadınların erkeklerden istediğini istiyorum dedi.Başımı yakamın içine çektim.
ağlamaya başladım.O kadar ağladım ki,o kadın geri döndü.Arkadaşım gelince,ağlamış olduğumu anladı ve bu ne haldir dedi.Çocuklarımı hatırladım,gözlerim doldu.Onun için ağlıyorum dedim.
Sen şimdi bir işten kurtuldun.Sana bir şey olmuştur.bana anlat dedi.
Çok fazla ısrar edince anlattım,o da ağladı.Sen niçin ağlıyorsun dedim.
Senin yerine ben olsaydım,senin gibi yapamayacağımdan korkardım.dedi.
Mekkeye gidip tavap ve say yaptık.Bir odada oturduk.Uykuya daldım.
Gayet güzel,parlak yüzlü,güzel kokulu ve uzun boylu bir kimse gördüm.Sen kimsin dedi.
Yusuf um dedi..Yusuf-ı Sıddık misin dedim..Evet dedi.Mısır azizinin karısı Zeliha ile ne şaşılacak bir hikayeniz vardır dedim.
Senin arabi(köylü) kadınla olan hikayen bundan çok daha şaşılacak bir hikayedir.buyurdu.
MEVLAM bizleri şüpheli olan şeylerden bile uzak duran kullarından etsin..AMİN.