Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
SULEYMAN BİN YESAR (K.S)HAZRETLERİNDEN RİVAYETLE

Hacca gittim.Medineden çıkınca Ebva denen yere geldik.Arkadaşım,bir şey satın almaya gitti.Araplardan ay yüzlü bir kadın gelip bana işte dedi.
Ekmek istiyor zannettim.Bir sofra varmı dedim..onu değil ,kadınların erkeklerden istediğini istiyorum dedi.Başımı yakamın içine çektim.
ağlamaya başladım.O kadar ağladım ki,o kadın geri döndü.Arkadaşım gelince,ağlamış olduğumu anladı ve bu ne haldir dedi.Çocuklarımı hatırladım,gözlerim doldu.Onun için ağlıyorum dedim.
Sen şimdi bir işten kurtuldun.Sana bir şey olmuştur.bana anlat dedi.
Çok fazla ısrar edince anlattım,o da ağladı.Sen niçin ağlıyorsun dedim.
Senin yerine ben olsaydım,senin gibi yapamayacağımdan korkardım.dedi.
Mekkeye gidip tavap ve say yaptık.Bir odada oturduk.Uykuya daldım.
Gayet güzel,parlak yüzlü,güzel kokulu ve uzun boylu bir kimse gördüm.Sen kimsin dedi.
Yusuf um dedi..Yusuf-ı Sıddık misin dedim..Evet dedi.Mısır azizinin karısı Zeliha ile ne şaşılacak bir hikayeniz vardır dedim.
Senin arabi(köylü) kadınla olan hikayen bundan çok daha şaşılacak bir hikayedir.buyurdu.

MEVLAM bizleri şüpheli olan şeylerden bile uzak duran kullarından etsin..AMİN.

HACI BORAN

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
aminnnnnnnnnnnn

masallah Rabim bizleride sadıklardan eylesin insallah

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
MEVLAM bizleri onların ahlakı ile ahlaklananlardan etsin ..AMİN..

peri

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Süleyman bin Yesar, bir arkadasiyla Ebva denen yerde konaklamislardi. Arkadasi yakindaki alisveris yerinden bir seyler almak üzere cadirdan ayrildigi sirada Süleymani geriden gözetleyen bir bedevi kadin hemen cadirin kapisina gelerek:
Buraya kadar gelir misin? diye seslendi.

Süleyman, serili sofradan yiyecek isteyecegini düsünerek bazi seyleri alip da kadina dogru yürürken kadinin ikazi farkli oldu: Ben yiyecek falan istemiyorum, seni istiyorum seni. Yakisikiligin hosuma gitti. Karsi cadira gel. Kimsecikler yok yanimda!

Süleyman, bir imtihana tabi tutuldugunu düsünerek bagirmaya basladi:

Defol buradan seytanin elcisi. Simdi arkadasim gelir,ikimiz de rezil oluruz!

Kadin, beklemedigi bu karsiliktan ürkerek pecesini yüzüne kapayip cadirina dönerken, Süleyman da iceriye girip aglamaya basladi. Bu sirada carsidan aldigi seylerle gelen arkadasi Süleymandan yasadigi durumu dinleyince o da aglamaya basladi. Süleyman sasirmisti.

Sen nicin agliyorsun? diye sordu. Aldigi cevap söyle oldu:

Kardesim, sen gercekten de bir iffet abidesiymissin. iyi ki ben muhatap olmadim böyle bir imtihana. Muhtemeldir ki kaybedebilirdim. Allah sana senin güzelligin kadar iman kuvveti lütfeylemis demek ki.

Süleyman oradan kalkip Medineye varir, o gece rüyasinda Yusuf aleyhisselami görür. Karsidan kucagini acarak gelen Hazret-i Yusuf ona söyle hitap eder:

Gel seni kucaklayayim iffet abidesi kardesim. Güzelligin de kendine göre imtihani vardir. Sen de benim gibi bu konuda imtihanlara tabi tutuldun, ama kazandin. Tebrik ederim seni...

Üst Alt