Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Aynaa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
11
Üstadım farkını koymuş yine..

Aynaa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
11
tanrıkulu derken

Aslında isim benim de dikkatimi çekti ve Üstad'ımın böyle bir kitabının olduğunuda ilk defa duydum.. Zira Necip Fazıl'a birgün sorarlar:

-Üstad kimileri ALLAH ,kimileri TANRI diyor
siz ne diyorsunuz??

-Allah tanrının belasını versin !!!

Bir çelişki söz konusu gibi..

Aynaa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
11
Üstad Necip Fazıl'ı tanıyan bu kitabını bilir arkadaşlar... nelere takılıyoruz !!! yapmayın!!! Kitabı okumanızı öneriyorum , Osmanlıca sözlük ile birlikte...

Kardeşim,Necip Fazıl'a verdiğim değeri ve duyduğum saygınlığı tahmin bile edemezsiniz..şahsıyla ve şiirleriyle bir uğraşım asla olamaz..ki haddim değil..Tanıyorum defalarca kabrini ziyaret etme şerefine nail oldum çok şükür..
Yalnız çelişki olduğunu düşünmek yalnış değil derim,araştırma yapmaktayım kitap hakkında..evet duymadığım bir kitap,okunmaya değer olduğunu da düşünüyorum ama dediğim gibi "Tanrıkulu" nitelendirilmesi Üstadıma ters gibi geliyor nacizane fikrim..

Aynaa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
11
Üstadı yargılamak ve eleştirmek için yeterli biri değilim..Okuyorum...Ve okudukça onun kitaplarını ne kadar boş olduğumu anlıyorum...İnanılmaz zekaya sahip...

Kesinlikle hemfikiriz..Üstüne başka şair,bilim adama adı her ne ise asla asla aynı kefeye koymayacağım hiçbir nitelik yoktur..

Basit kelimeleri harmanlayıp bir cümle oluşturduğunda müthiş anlamlar yüklü hale getirmek her yiğidin harcı değil..hele de iman dolu bir yürekten çıkıyorsa değmeyin keyfine..

Ruhu Şad olsun..

Aynaa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
11
Amin...Onun bilincinde kul olmayı nasip etsin RAbbim hepimize...Üstad demiş ya "Abdulhamid'i anlamak herşeyi anlamak olacaktır" Ben de diyorum ki Üstadı yeterince anlarsak herşeyi anlamış olacağız...Saygı ve sevgiler...

İnşaALLAH..ömrüm boyunca Onun kitaplarıyla,şiirleriyle haşır neşir olacağımdan hiç şüphem yok..Onu anlayabilmek..Ne büyük bir mutluluk..

Selam ve dua ile
..

ervah

Başyücelik

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Fenerbahçe
"Allah tanrının belasını versin." sözünün tam olarak Üstad'a aitliği itilaflıdır kardeşler. Buna vesikalarda ya da eserlerinde rastlanmamış. Ama söylenen sözden yeryüzünde Allah isminden başka hiçbir kelimenin o manayı karşılamasına tahammül edilmediği aşikar. Ve bu da tam bir aksiyoner ruh ve kafa taşıyan Üstad'ın yapısına tenasüp içinde. Ama bahsi geçen eserin ismini hangi kefeye koyarız o zaman? Burada Üstad'da bir çelişki değil de bu sözün ona aitliği meselesinde şüphe taşırım ben.

Ve ciddi manada kaliteli bir eserdir. Teşekkür ediyorum kardeşime açtığından ötürü.

Okuyun gençler hele de Üstad okuyun. Burada Üstad taraftarı fanatik isimler görmek güzel. Şükür sonunda fikir dertlisi kişiler türemiş.

Evet ne diyorduk? Doğsun Büyük Doğu bizden doğarak..

Zaman zaman takip edeceğim, emeklerinizi esirgemeyin inşallah. Üstad'ın fikirlerinde işçilik yapmak vatana millete hizmettir gönüldaşlar.

saygı ve selamlar

aciz

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Aslında isim benim de dikkatimi çekti ve Üstad'ımın böyle bir kitabının olduğunuda ilk defa duydum.. Zira Necip Fazıl'a birgün sorarlar:

-Üstad kimileri ALLAH ,kimileri TANRI diyor
siz ne diyorsunuz??

-Allah tanrının belasını versin !!!

Bir çelişki söz konusu gibi..

Üstad'ın böyle bir sözü yoktur... Allah muhafaza ...

Herhangi bir kaynaktan değil, bir çıkartma yazısı sözünü "Facebook gençliği" Üstad'a nispet etmiştir... Herhangi bir kaynakta geçer, kayıtlı, yaşanmış bir hadise değildir...

Üstad'ı sevenler kitap ismini "Allah Kulundan Dinlediklerim" diye telaffuz ederler...

Kitabın ismini değiştirmek çocuklarının "işletmesini" yaptığı "büyük doğu yayınları"'na düşerken, kendileri pek umursamıyorlar, Üstad'ın vasiyetinde İslam'a herhangi bir şekilde zıt düşecek bir şey görülürse çıkarılsın mealindeki isteğini...

Tek bu da değildir "Yayınevinin" maarifeti ama yeri değil, şu anda...

Kitap hakkında;Üstad'ın Efendisi, Şeyhi Es'Seyyid Abdülhakim Arvasi Hazretlerinin ruhaniyetine bürünerek O'nu konuşturmasıdır, diyebiliriz...

Şeyh'te kayboluş tasavvufi bir haldir..

Yer yer Direk Efendi Hazretlerinden dinledikleri vardır tabii.. Bunu Büyük Doğu Külliyatına aşina olanlar bilirler...

Son söz Yayınevine gelsin.. Ümid ederim okurlar buraları; Üstad'a yapmayın... O'na layık hizmetler bekliyoruz sizden... Ama siz bir ekmek teknesi olarak görüyor gibisiniz... Allah korusun...

Bizler Üstad'ı sevenlerle bir araya gelmeye çalışın... Tepeden bakmayın sevenlerine... Siz O'nun oğlusunuz kabul ediyoruz, saygımız ve sevgimizden yüzünüze dahi konuşamayız ama eksik ve güdük olanları da siz görmüyorsunuz...

Allah Bizleri Razı Olacağı Şekilde Yaşatsın ve Öldürsün.. Bu Demek Değil ki Suya Sabuna Karışmamak.. Üst Perdeden Hadiseleri Seyrediyormuş Gibi Yaparken Birden Altınızdaki Halıyı Çekerler, Düşüverirsiniz...

Birde sayın forum yetkilileri sitenizde Ahmed Hulusi denen çaptırıcı, dezenformasyoncu, çelme takıcı bir adamın reklamları dönüyor; ilgilenin..

Bir de "Ervah" forumdaşımız mahlasın altında "Başyücelik" yazmış ki beni sevindirdi.. Kendisinie hassaten selam ederim...

Selamun Aleyküm....

Üst Alt