Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Tesettür Anlayışınız nedir?

• Kullanılan toplam oy
    57

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Sitemizde üyelerimizin tesettür anlayışı hangi yönde

Oylarınız ve yorumlarınız bekliyoruz.:)

Gölge

Dost İstersen Allah Yeter

Aldığı Beğeniler
29
Takım
Galatasaray
Bana göre bir erkek olarak Türban-çarşaf diyorum en güzeli ve olması gereken budur aslında bazıları kabul etmese de onlar kim diyeceksiniz söylemeye hiç gerek yok çünkü onlar kendilerini biliyorlar ....:ok:

Ahiretime Duamsın

***AHİRETİME DUAM'SIN***

Aldığı Beğeniler
1,783
Takım
Galatasaray
Bana göre bir erkek olarak Türban-çarşaf diyorum en güzeli ve olması gereken budur aslında bazıları kabul etmese de onlar kim diyeceksiniz söylemeye hiç gerek yok çünkü onlar kendilerini biliyorlar ....

bende katılıyorum ama
türban-pardüsü de olabilir

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Çarşaf dışarıdan gelecek çirkin bakişları en aza indirebilecek bir yöntem bence.

Ama hanım kardeşler yazmamış hala :)

nurseza

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
ben turban pardesu dıyorum.

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Ben türban pardesü diyorum.Çünkü asıl olan örtünmedir niyet ve onu korumaktır..

[KaYRa]

İslam Güzel Ahlaktır...

Aldığı Beğeniler
11
Takım
Fenerbahçe
Bence Türban tunik pantolon
Çarşaf çok aşırıya kaçıyor sakınalım derken daha çok dikkat çekiyor

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Ben türban pardesü diyorum.Çünkü asıl olan örtünmedir niyet ve onu korumaktır..

ilminur kardeşime katılıyorum ve pardesü ve baş örtüsü diyorum..

yazılarına çok deyer verdiğim HALİS ECE HOCA efendinin bir yazını sizlerle paylaşmak istiyorum bu yazı başka bir sitede çarşaf ve türban hakkında yazılan yazılara verilen bir cevaptır burdaki oylamayla alkası yoktur ...

Görüyorum ki yıllardır uygulanagelen giyim-kuşam üzerinde gereksiz bir tartışma fırtınası kopartılmış. Öyle olunca da amiyane tabirle birilerinin "ayağı gene çarşafa dolanmış". Şekil-şekilcilik ön plana çıkmış.

İlmi izahlara girmeyeceğim, zaten o mevzuda makalemiz de var, dileyen arayıp bulur, bakar.

Kısaca işin özeti;

İslâm dininde gerek kadın gerekse erkeklerin giyimi hususunda şekil değil kıstaslar-ölçüler-kirterler vardır. Aslolan bunlara uymaktır. Buna uyulduktan sonra gerisi füruattır. Hele hele bu bapta ÇARŞAF da ÇARŞAF! diye tempo tutup nakaratı sürdürmenin manası da gereği de yoktur.

İslâm, hem her mevsimin tahakkuk ettiği, hem tek mevsimin cari olduğu, soğuk-sıcak-ılıman bütün iklimlere... bütün coğrafyalara, kısacası dünyanın her köşesinde yaşayan tüm Müslümanlara hitap eder. Dolayısıyla kimse ne eskiomalar gibi giyinmeye, ne de sıcak Afrikadaki zenciler gibi olmaya zorlanamaz, zorlanmaz.
Ağaçlara dalıp ormanı gözden kaçırmanın anlamı yok.

Zaten bazı hanım kardeşlerimiz meseleyi, gerek dini gerekse sosyal hayattaki -dikkati çekmeden- uygulanabilirlik noktasında gayet güzel ele almışlar... Tahlil-tenkit ve kritiğini yapmışlar... "Eski köye yeni âdet" cinsinden bir şeyleri tekrarlamanın zararından başka da bir şeyi olmaz.

Velhasıl; mukteza-yı hale göre davranmasını bilmeyen, zaman tünelinde kalıp İslam'ın fıkhi-hukuki-tarihi uygulamalarını görmezden gelen, şekilde-kabukta-kışırda kalan, ne kendisine ne de başkalarına gereği gibi faydalı olabilir. Unutmayalım.

Eski sitedeki Halis Hocamın biz yazısında yine bu ve konu edinilmiş. Konuya verilen cevapları da okumak faydalı olacaktır.

İslâm’da giyim-kuşamın ölçüsü | mollacami.com

es-Selâmü alâ meni't-tebea'l-hüda...

kıyafeti çarşaf diye kimseyede ön yargılı bakmam hatta Taktir ederim
ama kendim pardesü ve baş örtüsünden yanayım ...

Üst Alt