Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Tesettür Anlayışınız nedir?

• Kullanılan toplam oy
    57

nakşi_bendi

Ya BAKİ Entel BAKİ!

Aldığı Beğeniler
7
Fzehra ablama katılıyorum bende ve türban-pardüsü diyorum...Çarşaflılarada bazı insanlar gibi kötü bakmıyorum...Çünkü onlarda Allah rızası için kendilerini örtüyorlar....Bilindiği üzre Kur-an'dada vücüt hatlarını belli etmeyecek şekilde,ve ince olmayacak şekilde tek örtüyle örtünmekten bahsediliyor...Bende geniş bir pardüsü ve üzerine bırakılmış dikkat çekmeyen bir başörtüsüyle bunun sağlanacağını düşünenlerdenim...Güzel bir konuya değinmişsin abi..Rabbim samimiyet versin bizlerede...Herşeyde Yaradanımızın rızasını gözetmek duası ile...selametle....

bende katılıyorum Ablama

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Açıkcası ben bu konunun giderek sitedeki bayanları ikiye ayıracağını düşünüyorum ve hiç hoş olmayan durumlar ortaya çıkacak herkes farklı düşüne bilir ve farklıda giyine bilir önemli olan örtüye sahip çıkmaktır çarşaf ve pardesü giyen islamiyeti hakkıyla yaşıyor giymeuen yaşamıyor gibi bir izlenim ortaya çıkacak neredeyse rica ederim fikirler yazılırken rencide etmeden ve eleştirmeden yazılsın kur-an'da illa çarşaf geçmiyor cilbab diyor cilbabla çarşafı birbirine karıştırmayalım .Benim anlayışım iç kıyafetinizi koruya biliyorsanız eğer göstermiyorsanız her şakilde örtüne bilirsiniz..Kusura bakmayın bunları yazdım çünkü burda her ne olursa olsun örtünme şekli eleştirilmemelidir ..Herkes kendinden sorumludur.Sadece kadınlar değil erkeklerinde tesettürü vardır bu da sarık cübbe ve şalvardır ozaman bunlarıda oylamaya katın ..

EnSaR

Mavi emzikli çocuk

Aldığı Beğeniler
285
Sadece kadınlar değil erkeklerinde tesettürü vardır bu da sarık cübbe ve şalvardır ozaman bunlarıda oylamaya katın ..

Dediklerinizde haklısınız bu son cumle hariç erkeklerın sarık cubbe takmaları nur suresındekı gıbı katı bır emır babında değil peygamberın sunnetıdır artı erkeklerin dıle getırılmesı çok abes bır durum

ıkısınıde aynı kefeye koymanız çok yalnış ama ıllakı erkeklere değinilecekse deyınkı erkekler nıye unv lerde yasağı kaldırmak için bı şeyler yapmıyor deyı verın

Yazı kışısel değildir geneldır alınmayın lutfen

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Kişisel almadım zaten genel olarak söyledim evet erkeklerin sünnet olabilir haklısınız fakat diğer örtülülere haksızlık edilmesin istedim sadece amacım ortamı germek değildir öylede anlaşılmasın ama düşüncelerimide söylemem gerekirdi müsade ederseniz..Selametle kardeşim..

Vukuf-i Kalbi

ڪےàؤôمà Кàﺸڗễ۳

Aldığı Beğeniler
8
Takım
Fenerbahçe
Ben Ankette yanlışı işaretlemişim...

Türban-Pardüsü olarak değiştirile bilirmi, aceba...

sürmeli

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
26
Takım
Diğer
türban pardesü

rabıa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Takım
Fenerbahçe
ya olması gereken bence pardesü ama ben tunik yapıyorum

engin.

... Bir_Katre ...

Aldığı Beğeniler
67
Takım
Fenerbahçe
olması gereken tabiki çarşaf ama bayanlar genellikle bazıları çarşaf yakışmaz modayada pardesü güzel gider manasıyla pardesü yü seçiyolar. Niyetlerini tabiki ALLAH bilir ama bu zamanda sokaktaki yarım yamalak tesettürü görünce çarşaf tan başka alternatif göremiyorum. caddelerdeki renkli renkli , cafcaflı giyinen üstü başı tuhaf sözde kapalı bu insanları görünce utanıyorum yazık. Kapalı gençler daha fazla dikkat çekiyo. Kapanmak her baba yiğidin harcı diildir. herkes o sorumluluğu alamaz. Alıyorsada ALLAHın emrini basının üzerinde tasıdığını unutmamalıdır. Anket çok güzel olmus Allah razı olsun. Kimse kırılmaz inşaallah. ALLAHın ayetleri gayet açıktır....

Bir âyet-i kerîmede : 'Mü'min kadınlara söyle... başörtülerini yakaları üzerine sarkıtsınlar.' (Nûr 24/31) buyururlar.Daha sonra gelen bir âyet-i kerimede ise: '... Müslümanların kadınlarına söyle, cilbâblarını üzerine sarkıtıversinler...' (Ahzâb 33/59)

Müfessirlere göre sonra gelen 'cilbâb âyeti' başını örtme konusunda kadına ilave bir görev daha getirmiştir: Kadın dışarı çıktığında, yani namahremlerinin göreceği yerde, birinci başörtüsünün üzerine bir de 'cilbâb' atacaktır. 'Cilbâb' genellikle vücudu baştan ayağa örten ve giyilmekten ziyade bürünülen dış örtü olarak anlaşılmış ve uygulanmıştır. Ama vücudun üst kısmı, omuzları ve göğüsleri örten geniş başörtü de cilbâb sayılabilir, diyenler de vardır. (106'Cilbâb' hakkında geniş bilgi için bk. Faruk Beşer, Islâmda Kılık Kıyafet ve Örtünme 93-123)

^^Yoksa siz Kitab'ın bir kısmına inanıp bir kısmını inkar mı ediyorsunuz? Sizden öyle davrananların cezası dünya hayatında ancak rüsvaylık; kıyamet gününde ise en şiddetli azaba itilmektir. Allah sizin yapmakta olduklarınızdan asla gafil değildir. İşte onlar, ahirete karşılık dünya hayatını satın alan kimselerdir. Bu yüzden ne azapları hafifletilecek ne de kendilerine yardım edilecektir.^^ (Bakara 85 )
'Cehennemlik bazı kadınlar vardır ki, örtülü fakat çıplaktırlar.Her iki tarafa salınırlar.Onlar cennete girmeyecek ve onun kokusunuda duymayacaklardır.' (müslim)
Ebu Hüreyre -Radiyallahu anh- der ki:
'Resullulah (s.a.v.)kadın elbisesi giyen erkeğe ve erkek elbisesi giyen kadına lanet etti.' Ebu Davud)

Ebu Hüreyre -radiyallahu anh-rivayet edilen bir Hadis-i Şerifte.

'Cehennemliklerden iki sınıf vardırki henüz görmedim.

1-Yanlarında sığır kuyruğu gibi kamçılar bulunup,onlarla insanları döven bir kavim.
2-Giyinmiş çıplak kadınlar ki bunlar ALLAH'a itaatten dışarı çıkmışlardır.Bunlar başkalarınıda baştan çıkarırlar.Başları deve hörcüğü gibidir.Bukadınlar cennete girmek şöyle dursun, kokusunu dahi alamazlar.Halbuki onun kokusu şu kadar uzak mesafeden duyulur.'Müslim: 2128

RABBİM(CC) bütün müslüman mü'min erkek ve kadınları kendine layık kul, ve bütün günahlardan uzak eylesin. (AMİN)

Kadınların tesettüre uygun giyinmedikleri, tesettürlü bayanların dışarılardaki hal ve hareketleri, davranışları bundan 1400 yıl öncesi evvel bilinmekte, bu durumun AHİR ZAMANDA ortaya çıkacağı anlatılmakta ve bugünlerde AHİR ZAMAN'ı yaşadığımızı kez daha gözler önüne sergilemektedir. İnsanlar CAHİLİYE dönemine yaklaşmaktadırlar.

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
Bende türban-pardesü seçeneğine oy verdim..Normalde çarşaf ve türban olabilir fakat günümüzde çarşaflı bayanlar, insanların daha fazla dikkatini çekiyor.

Acizane

hizmet..hicret..sehadet..

Aldığı Beğeniler
27
Takım
Diğer
türban -pardesü seçenegine oy verdik ins...oylamaya katılan herkeze ayrica teşekkür ederim...:)
rabbim dışımızı örttüğü gibi içimizi ne örtmeyi nasip etsin ve bayan erkek tüm mümin ve müminlere ayeti kerimede buyrulduğu gibi ...

Ey âdemoğulları! Size ayıp yerlerinizi örtecek giysi,süslenecek elbise yarattık.TAKVA ELBİSESİ...işte o daha hayirlidir.(AR'ÂF)

o takva elbisesini nasip etsin ...aminn
selametle ve dua ile kalın

Üst Alt