Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

semerkand

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Diğer
Uslan Nefsim

eynefisfu3.jpg

--------------------------------------------------------------------------------
Sadat-ı nakşibendiyyeden Ahmed Haznevi k.s, Muhammed Ziyaeddin Nurşini k.s hazretlerine mürit olduktan sonraki halini şöyle anlatır:

"Nurşin'e gittikten on beş yirmi gün sonraydı. Muhammed Ziyaeddin Nurşini k.s hazretlerinin evindeydim. Malum, ekmeğimiz darı ekmeği ve çorbasıydı.

Bir gün Muş tarafından, o bölgenin ileri gelenlerinden birisi onu ziyarete gelmişti. Hazreti ve talebelerini yemeğe davet etti. O da davete icabet edeceğini bildirdi. 'Nasıl olsa ben de ziyarete gideceğim, güzel yemekler yiyeceğim.' diye düşündüm ve sevindim. Hemen çarıklarım ıslansın da rahat gideyim diye, onları suya bıraktım.

Nihayet hazret yolculuk hazırlığı yaptı. Ben de diğer talebelerle birlikte hazırlanmıştım. 'Haydi, gidiyoruz. Bütün mollalar benimle beraber gelsin, yalnız molla Ahmed kalsın; o gelmeyecek.' buyurdu. Ben geride kaldım. O zaman mürşidimin niçin öyle dediğini anladım ve nefsime dönüp dedim ki:

"Bütün suç senin! Güzel yemekler yerim diye iştahlandın, güzel yemeklere tamah ettin. İşte bunun için seni götürmedi. Ey nefsim! Senin uslanman için bu kapıda çok sabırlı olman ve kendi isteklerini bir kenara bırakman lazım. Bunu yaparsan ALLAH Teala'nın ve sevdiklerinin rızasına kavuşursun!"

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Emegine saglik Semerkand kardesim degerli paylasimin icin tesekkürler
Cenab-i Hak razi olsun nefsimizle biran bile basbasa birakmasin bizleri.Aminn
Selam ve Dualarimla......

ERCAANNN

NUR-UN ALA NUR

Aldığı Beğeniler
2
cok guzel semerkand kardesim hemde sait nursiden haa.allah o manalari yasamayi nasip etsin.amin.

"duaniz olmasa ne ehemmiyetiniz var"

elifg

eyvallah

Aldığı Beğeniler
230
Takım
Fenerbahçe
uslan nefsim uslan
amin amin.
Allah razı olsun

nurnesli

Hayat üç noktadan ibaret...

Aldığı Beğeniler
124
Allah razı olsun abim Rabbim bizi nefsimizle göz açıp kapanyıncaya kadar başbaşa bırakmasın...

Üst Alt