Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

DuayaSevdali

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Diğer
"VAllahi onun Duasi benimkinden daha hayirliydi."

Insan ba$kasinin agziyla dua edebilir mi? Bu bize imkansiz görünür. Ama Cenab-i Hak bir gün Hz. Musa'ya bunun nasil olabilecegini göstermek üzere:

- Bir $ey isteyecegin zaman bana günah i$lememi$ bir agizla dua et, buyurmu$... Hz. Musa:
- Bende öyle bir agiz yok, deyince Cenab-i Hak buyurmu$ ki:
- O halde ba$kasinin agziyla dua et. Zira sen ba$kasinin agziyla günah i$leyemezsin.
- Ya Rabbi, ben ba$kasinin agziyla nasil dua edebilirim?
- Insanlara iyilik yapmak icin gayret et ve hayir dua al. Öyle ki bircok agiz gece gündüz sana dua etsinler. (Mesnevi:3.Cilt/180) Ne güzel bir dua $ekli.

$u anda yanimizda dualarimiza Amin diyecek bir karde$imiz olsa nasil dua ederdik? Rabbimizden neler isterdik? $öyle bir dü$ünecek olursak... Dünyayi mı istiyoruz yoksa? Dualarimizin kalitesi ne durumda?
Sa'd Bin Ebi Vakkas (r.a.) anlatiyor:

Uhud sava$inda... Bir ara baktim. Abdullah bin Cah$ (r.a.) yanima geldi. Dedi ki:

"$öyle bir kenara cekilsek, ben dua etsem, sen amin desen; sonra istersen sen dua et, ben amin diyeyim olmaz mi?"

Ben de davetine icabet ettim ve olur dedim. Bir kenara cekildik. Önce ben dua ettim:

" Allah'im! Bugün benim kar$ima güclü, kuvvetli birini cikar, onunla carpi$alim, ben onu öldüreyim. Böylece hem en büyük hizmeti yapmi$ olayim, hem de ganimetini alayim" Abdullah Bin Cah$ (r.a.) bu duaya "Amin" dedi.

Allah'a yemin olsun istedigim oldu.

Sonra Abdullah Bin Cah$ (r.a.) dua etti:

"Allah'im! Bugün benim kar$ima güclü, kuvvetli, zorba birisini cikar. Onunla kiyasiya sava$ayim. Sonra o beni öldürsün. Bununla yetinmeyip karnimi yarsin. Kulaklarimi, burnumu kessin. Ve ben o halimle huzuruna cikayim. Sen bana:

"Kulum Abdullah! Sana verdigim azalari ne yaptin? Bunlari kim böyle yapti?" diye sordugunda ben de:

"Ey Rabbim! Emanet olarak verdigin o azalari yerinde kullanamadim. Haklarini veremedim. Saglam olarak onlarla senin huzuruna cikmaktan haya ettim. Bunun icin onlari senin ve Resul'ünün yolunda harcadim" diyeyim. Sen de bana: "Dogru söyledin" diyesin ve beni affedesin...

Bu duaya Amin demek icimden hic gelmedi. Fakat sözle$tigimiz icin amin dedim. VAllahi onun duasi benimkinden daha hayirliydi. VAllahi ak$ama dogru onu gördüm. Burnu ve kulagi bir ipte sallaniyordu.

Can Yilmaz

mabed

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
20
Allah razı olsun hayırlı işler yapıp dua alanlardan oluruz inşallah..

Acizane

hizmet..hicret..sehadet..

Aldığı Beğeniler
27
Takım
Diğer
amin amin amin
duasız birbirimizi koymayalım inşaallah

rabbim ebden razı olsun
selamunaleyküm

Bir_Katre

RAHMETLE ANIYORUZ DEĞERLİ KARDEŞİM

Aldığı Beğeniler
50
Takım
Galatasaray
Allah (cc) razı olsun kardeşim emeğine sağlık...

Mekkeye Hasret

la ilahe illallah..

Aldığı Beğeniler
13
Takım
Fenerbahçe
ALLAH CC)RAZI OLSUN BEYAZMELEK

BU DEĞERLİ YAZIYI DAHA ÖNCE Bİ KİTAPTA OKUDUM VE ÇOOK DUYGULANDIM

YÜCE RABBİMİZ) BİZLERİ KENDİNE LAYIK KULLARINDAN EYLESİN

O MÜBAREK ASHABLARIN SAHABİLERİN ŞEFAATLERİNE CÜMLEMİZİ NAİL EYLESİN BÜTÜN DUALARA YÜREKTEN AMİİN DİYORUM.

AVAR

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER ALLAH RAZI OLSUN

Üst Alt