- Aldığı Beğeniler
- 9
- Takım
- Diğer
"VAllahi onun Duasi benimkinden daha hayirliydi."
Insan ba$kasinin agziyla dua edebilir mi? Bu bize imkansiz görünür. Ama Cenab-i Hak bir gün Hz. Musa'ya bunun nasil olabilecegini göstermek üzere:
- Bir $ey isteyecegin zaman bana günah i$lememi$ bir agizla dua et, buyurmu$... Hz. Musa:
- Bende öyle bir agiz yok, deyince Cenab-i Hak buyurmu$ ki:
- O halde ba$kasinin agziyla dua et. Zira sen ba$kasinin agziyla günah i$leyemezsin.
- Ya Rabbi, ben ba$kasinin agziyla nasil dua edebilirim?
- Insanlara iyilik yapmak icin gayret et ve hayir dua al. Öyle ki bircok agiz gece gündüz sana dua etsinler. (Mesnevi:3.Cilt/180) Ne güzel bir dua $ekli.
$u anda yanimizda dualarimiza Amin diyecek bir karde$imiz olsa nasil dua ederdik? Rabbimizden neler isterdik? $öyle bir dü$ünecek olursak... Dünyayi mı istiyoruz yoksa? Dualarimizin kalitesi ne durumda?
Sa'd Bin Ebi Vakkas (r.a.) anlatiyor:
Uhud sava$inda... Bir ara baktim. Abdullah bin Cah$ (r.a.) yanima geldi. Dedi ki:
"$öyle bir kenara cekilsek, ben dua etsem, sen amin desen; sonra istersen sen dua et, ben amin diyeyim olmaz mi?"
Ben de davetine icabet ettim ve olur dedim. Bir kenara cekildik. Önce ben dua ettim:
" Allah'im! Bugün benim kar$ima güclü, kuvvetli birini cikar, onunla carpi$alim, ben onu öldüreyim. Böylece hem en büyük hizmeti yapmi$ olayim, hem de ganimetini alayim" Abdullah Bin Cah$ (r.a.) bu duaya "Amin" dedi.
Allah'a yemin olsun istedigim oldu.
Sonra Abdullah Bin Cah$ (r.a.) dua etti:
"Allah'im! Bugün benim kar$ima güclü, kuvvetli, zorba birisini cikar. Onunla kiyasiya sava$ayim. Sonra o beni öldürsün. Bununla yetinmeyip karnimi yarsin. Kulaklarimi, burnumu kessin. Ve ben o halimle huzuruna cikayim. Sen bana:
"Kulum Abdullah! Sana verdigim azalari ne yaptin? Bunlari kim böyle yapti?" diye sordugunda ben de:
"Ey Rabbim! Emanet olarak verdigin o azalari yerinde kullanamadim. Haklarini veremedim. Saglam olarak onlarla senin huzuruna cikmaktan haya ettim. Bunun icin onlari senin ve Resul'ünün yolunda harcadim" diyeyim. Sen de bana: "Dogru söyledin" diyesin ve beni affedesin...
Bu duaya Amin demek icimden hic gelmedi. Fakat sözle$tigimiz icin amin dedim. VAllahi onun duasi benimkinden daha hayirliydi. VAllahi ak$ama dogru onu gördüm. Burnu ve kulagi bir ipte sallaniyordu.
Can Yilmaz