Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
karnı doymadAn gözünün doyması lazım demekki

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Orjinal Yazarı eslem
Orjinal Yazarı YaMusaB
bu konu aslında baya gözardı diln konular arasındaydı...

ne dediğini anlamadım musab ??? biraz harfler eksik galıba..

Merak etme kötü bişey demedim :D

NOT:göz ardı edilen olacaktı, harfler eksik çıkmış, pardon...

zeyno

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
Nefsi ne kadar şımartırsan o kadar daha ister.Kanaatkar olmak lazım.Peygamber bile aç kalmayı yeğliyorsa boşuna değil.Bize düşen israf etmemek, şükür etmek,kanaatkar olmak.Hz Ali buyuruyor:

"Kanaatkar ol zengin olursun"

Saol yazı için eslem.

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
dünya da açlıktan ölen o kadar insan varken bizler yemek seçebiliyorsak bundan zül duymalıyız,Allah'ım şükrümüzü eda etmede noksansız bırak bizleri,yediğimiz lokmaların her zerresinde şükredenlerden eyle bizi.....

Ve çocuk yetiştirirken çevremde gördüğüm büyük yanlışlara Rabbimden yardım elini uzatması için dua ediyorum.....Küçücük çocuklar; ben bunu yemem ,ben şunu yemem diye feryat ediyorlar yazık gerçekten çok yazık.....

Hekimoglu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
191
Külû veşrabû velâ tusrifû/Yiyiniz içiniz israf etmeyiniz ne demek? Sadece ekmeği çöpe atmak değildir israf.

a) İhtiyaçtan fazlasını yemek de israftır.

b) Tokken yediğin zaman da israftır.

c) Hareketin kısıtlandığı için gayret azlığı olur.

d) Aşırı kilo ile mide, kalp, kan dolaşımı, ciğer, hormonlar, kaslar büyük bir yıpranma sürecine girer: Hayatî israf olur.

e) Şişmanlık başta diyabet, kalp, tansiyon vs. metabolik hastalıkları erken yaşta bedene davet eder.

f) İsrafın yanında bir yanıyla şükürsüzlük de ortaya çıkar! Çünkü her nimet kendi cinsinden şükür ister. Yediysen en az o kadar kalori harcayıp hizmet etmen gerekir. AYRICA, Allah israf edenleri sevmez (Kuran).

Üst Alt