Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

ArorA

Attractive-Heart

Aldığı Beğeniler
3,056
Patlamalar tüm hızıyla devam ediyor :yemek:
:) evvel Allah evet... buyarasınız patlamalardan herkese nasip var efendim :-;
umarım beğenirsiniz (:

arora maşallah ellerine sağlık sütlü talı dedimmi akan sular duruyo valla en sevdiğim tatlı türüdür ya bende yapıyorum ama fotolarını çekince foruma eklendini bilmiyodum ben oluyomuş bende yaptığım zaman eklerim inşallah devamını bekleriz cancazım...
oy kıyamam sana hakkatan bilmiyormuydun.. ama artık itiraf ettiğine bundan sonra fotoğraf koyacağım dediğine göre peşini bırakmam isterim resim ona göre :-;
ve bende sütlü tatlılara bayılıyorum ortak noktamız bu olsa gerek canımcan :) :gul:

Resimleri görünce dilim damağıma yapışıp eski haline dönmek suretiyle şakladı resmen :p :D
Hey maşallah, analar ne maharetler doğuruyor :)
:D demeeee.....:p maharetle birlikmi doğuluyo öyleyseeee ben ters olmuşum acıcık (ıslık):D
benim anam ne der diyem mi sana... der ki hep, seni ben doğurdum ama huyunuda ben doğurmadım ki :D :D

espri bir kenara ,teşekkür ederim beğeniler hakikaten ödül saydığım kategoriden...ama dilini öyle şaklattırmak içimi burktu doğrusu kargoyla gönderirim ne olcek ki bacım der seni o halde komam bacımcan :p :gul:

ArorA

Attractive-Heart

Aldığı Beğeniler
3,056

Pekmezli kakaolu Kurabiye tarifini Nesligül den aldığım bu kurabiyeler hakikaten çok hoş tadlı güzel nesneler oldu kesinlikle yapıımını tavsiye ediyorum yapımı için Nesligül bacımın konusuna bu linkten uılaşabilirsiniz
http://www.yenidendogus.net/kekler-ve-pastalar/39367-pekmezli-kakolu-kurabiye.html

Not herkes zencefil tadını çok beğenmeyebilir ben tarifteki ölçüsünden daha az koydum tarçınıda az koydum denge oldu... not olarak ilavelemiş olayım...:gul:

Zehra Bacımcanın blogundan aldığım tarifle yaptığım Palyaço külahları
yapmak isterseniz tarifi bu linkte haber etmiş olayım efendim :):gul:

http://zehra50.blogcu.com/palyaco-kulahlari-tekrar/5050107

işte bendenizin yapıp ettikleri (: iki usulle yapıverdim hem çilekli hem çikolata fındıklı... hangisinden arzu edilirse diye tercih hakkı sundum efenim :p

Not =çilekler buzluk çileği olduğundan biraz mayışıklar tazesi ile çok canlı daha hoş olacağı kesin siz yaparsanız taze çilek kullanın efenim ;)

hazır başlamışken diğer resimlerle de devam edivereyim...:p
POğaçalarım...

bikaç tarif birleşirse ne olur kurabiyesi :D Sonuç ne mi = kimse zehirlenemedi :hihi:

nesligul

Hersey sevmekle basladi..

Aldığı Beğeniler
40
bende tam benim konuya yazmistimki aroracim yaparsan ekle resmi diye :)
benden once davranmissin eklemissin gercekten cok guzel gozukuyor..
ayrica palyoca kulahlari cok hos ve tatli gozukuyor :) yemeye kiyamaz insan ya:D
ayrica zehra50 ablanin pastalarida cok muhtesem demi arora;)

ArorA

Attractive-Heart

Aldığı Beğeniler
3,056
bende tam benim konuya yazmistimki aroracim yaparsan ekle resmi diye :)
benden once davranmissin eklemissin gercekten cok guzel gozukuyor..
ayrica palyoca kulahlari cok hos ve tatli gozukuyor :) yemeye kiyamaz insan ya:D
ayrica zehra50 ablanin pastalarida cok muhtesem demi arora;)
Aklın yolu bir ondandır canım benim aynı paralelde düşünüyoruz demekki buda çok hoş :)

beğenmene sevindim.. evet dizme işini daha estetik yapatmışım daha iyi olurmuş ama yemesi görmesinden daha da zevkliydi emin ol tavsiye derim zehra 50 abanın pastaları konusunda hemfikirim seninle gerçekten çok hoşlar girdim bloğa dün nerdeyse akşama kadar çıkamadım o derece :D

*zehra*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
38
Takım
Diğer
Aklın yolu bir ondandır canım benim aynı paralelde düşünüyoruz demekki buda çok hoş :)

beğenmene sevindim.. evet dizme işini daha estetik yapatmışım daha iyi olurmuş ama yemesi görmesinden daha da zevkliydi emin ol tavsiye derim zehra 50 abanın pastaları konusunda hemfikirim seninle gerçekten çok hoşlar girdim bloğa dün nerdeyse akşama kadar çıkamadım o derece :D
aroracan çıkılmıyoki hepsini yapası geliyo insanın :yemek:artı yapmış olduğun lezzetleri tek başına götürüyosun dimi olmuyo yane :Smiley (74):
hani bize hani bize:yemek:şaka biyana çok güzel görünüyolar eminim tadlarıda öyledir canım ellerine sağlık bu arada sandalyeleri yanaştırmamışın kimse yemesin diyemi kıss:-O

ArorA

Attractive-Heart

Aldığı Beğeniler
3,056
aroracan çıkılmıyoki hepsini yapası geliyo insanın :yemek:artı yapmış olduğun lezzetleri tek başına götürüyosun dimi olmuyo yane :Smiley (74):
hani bize hani bize:yemek:şaka biyana çok güzel görünüyolar eminim tadlarıda öyledir canım ellerine sağlık bu arada sandalyeleri yanaştırmamışın kimse yemesin diyemi kıss:-O

kaydıma aldım girip çıkıp yutkuna yutkuna bakıyorum ne yapem abasım :D

beğenmene sevindim sen gibi bir mahirin beğenmesi elbette onurumdur ama yok inanki tekbaşıma yemiyorum.. buyur beraber olsun diyeceğim ama oda anca göz ziyafeti nevinden olur :p:Smiley (74):

yok be abacan sandalyeler kisme yemesin die diil kisme yaklaşmasın die barikattı :hihi:

masayı sadece servisten önce konaklama merkezi olarak kullandıktı ondandı canımcan...:p

yeni bişeyler daha ekleyeyim inş oda sen için olsun ...
Ama Önce azerin bacıma sözümü tutayım çünkü epey geciktirdim korkarım...:Smiley (74):

ArorA

Attractive-Heart

Aldığı Beğeniler
3,056
Azerin Bacım rica etmişti tarifini sözümü tutma adına pastanın tarifini ver
iyorum inş..
(bacım hakkını helal ediver inş ancak yazabilecek kadar başımı boşlayabildim...Tarifin uzun gibi görünmesi gözünü korkutmasın inş.. evet uğraşmalı birşey ama sonuç gerçekten değiyor.. kolay gelsin diyorum sen ve yapmak isteyecek olan herkese...:gul:

Frambuazlı Pasta
Malzemeler=
Pandispanya için=
3 yumurta
1 Su bardağı şeker
1,5 Su bardağı Un
1 fincan(kahve fincanı ) sıvı yağ
1 Paket kabartma tozu
Yapılışı=
Yumurta ve şeker çırpılır (mikserle köpük köpük olana kadar)
Sonra tüm malzemeler eklenerek çırpılır…
Yağlı kağıt veya aliminyum folyo serilmiş tepsiye hamur yayılır ..fırınlanır.

Üzeri pembelenmeden (sertleşmeden pişmesi sağlanır.)
Soğutulur kalıp boyunda pandispanyamız iki yuvarlak kesilir artan kısımlarından ek yapılarak 3. Kat da yapılabilir daha yüksek oldacağından orta katın bu usulle yapılmasını uygun oluyor….

Kreması =
Malzemeler:

1 litre süt
1 su bardagi un
1su bardagi seker

1 yumurta sarısı
(isteğe uygun frambuaz veya başka meyve püresi veya tozunuda sütü ilave ederken pişireceğimiz kremamızın içine koyabiliriz…Ama bu tamamen isteğe bağlı,olmayabilirde)
1 paket krema ( Trde SEK’inki kvam bakımından en iyi sonuç veren kremadır )
Yapılışı =malzemeleri tencerede sütü sonra konulmak üzere iyice çırpma teliyle çırpıyoruz sütü ilave edip yine hızlı hızlı karıştırıyoruz bu çekilde hızlı karıştıra karıştıra muhallebimizi yapıyoruz (köpürmesi lazım bu karıştırma esnasında bu doğru kıvamı yakaladık anlamına geliyor) topaklanmasına izin vermeden pişiriyoruz kıvamı olunca koyulaşınca altını kapatıp ara ara kabuk yapmasına izin vermeden karıştıra karıştıra az bişey ılıtıyoruz iyice ılık olunca içine 1 paket krema koyup(damak zevkinize göre kremayı 2 pakette koyabilirsiniz) iyice çırpıyoruz… kremamız hazır.

Pastanın birleştirip süslenmesi=
Alt pandispanyamızı tam pastamızın yuvarlağına uygun olan bir düz tabağa yerleştiriyoruz ( tabak büyük olmamalı yoksa yanlarını kaplama konusunda sorun yaşarız)
Üzerine kremamızdan yeteri kadar koyup yayıyoruz…
İsteğe bağlı olarak frambuaz tanelerimizi kremanın üzerine serpip ya birazdaha krema koyup kapatıyoruz veya meyvelerin kremanın içine azıcık gömülmesini sağlıyoruz.
Üzerine parçalı olan pandispanyamızı koyup aynı işlemi tekrarlıyoruz( parçalı kat arada olmalı yoksa pastamız kaplandığında düzgün görünmez)
Ayırdığımız en düzgün pandispanya dairesini en üste 3. Kat olarak düzgünce kapatıyoruz.. Bir eyrilik varsa gerekli dolgu işlemini yapıyoruz…
Yine üzerine kalan kremamızdan ince bir tabaka yayıyoruz buzluğa kaldırıyoruz… biraz soğuması ve şekil tutması lazım.
Biz bu arada çok acele etmeden krem şantimizi hazırlıyoruz…
Süsleme malzemeleri=
Pembe beyaz marşmelov (ben BİM den alıyorum içindekiler bölümü yazıyor çünki okuduğum kadarıylada yemek noktasında bilebildiğim bir sakıncalı yok gibi görünüyor)
Beyaz susam
Toz Antep fıstığı
Yeteri kadar hazırlanmış sade krem şanti Ben artanlarını daima başka başka değerlendirmeye tabi tutuğum için genellikle 3 yada 4 poşetten hazırlıyorum…
Krem şantinin hazırlanmasında püf nokta sütün iyice soğutulmuş olmasıdır ne kadar soğuk olursa o kadar kabarır hacimli olur. Birde paketlerin üzerinde yazandan daha az süt katmanızı şiddetle öneririm yoksa krem şanti oldukça cıvık oluyor ve şırıngada kullanılması pekte mümkün olmuyor veya pastayı kaplarken sorun veriyor.. bundan dolayı çok katıda olmamalı yumuşakta olmamalı )şayet çok baygınsa mutlaka biraz buzlukta tutmalıdır yoksa kaplama sorun olur.
Buzluktan çıkardığımız pasta gövdemizi varsa pasta süsleme standı üzerine yoksa (ki benimde yok ben bir kase üzerine koyarak yeterli yükseltiyi ve çevirme işlemini bu usulle sağlıyorum.burada dikkat edilmesi gereken püf noktayı yukarıda yazdım yani pastayı birleştirirken mutlaka pastamızın tamban büyüklüğü kadar olan bir servis tamağı kullanmalıyız ki kenarları rahat kaplama ve süsleme yapabilelim.)
Pasta standına veya benim yaptığım gibi uygun bir kase ile yükselttiğimiz Pastamızın önce üzerini sonra yanlarını krem şanti ile çevire çevire güzelce sıvıyoruz
Üst kenarların düzgün olmasına dikkat edilmeli… ve sıvama bıçağımızın mutlaka sürekli temizlenmesi gerekli yoksa sıvama pürüzsüz olmaz kaplama işlemi bitince üstünü plastik bir çatalla düzgünce düz yol olacak şekilde aravermeden çiziyoruz tersinden bir üstünü yine aynı şekilde ama bu sefer sıralı S çizecek şekilde bütün üst yüzeyi yol yol çiziyoruz.
Bu işlem bittikten sonra pastanın yanlarına susamla çevire çevire güzelce kaplıyoruz…Pastanın üzerine susamların taşmamasına özen gözteriyoruz…

Sonrasında süslemek için kullandığımız pasta boyundaki servis tabağından pastamızı spatulalar yardımıyla alarak pasta servisimize yerleştiriyoruz…

images

Marşmelovlarımızı makas yardımıyla halkalar( daireler olarak) düzgünce ve kalın olmıyacak şekilde kesiyoruz keserken bazılarının ortasından bastırarak kesiyoruz ki ayak izi şeklinde kesilmiş olsun ..onları kenarda bekletiyoruz..
Pembe olanlardan kar kat sararak gül şekli veriyoruz açılan yerleri yumurta akıyla yapıştırıyoruz… Güllerimiz hazırlanıjnca altından makasla keserek düzlüyoruz… onlarıda hazırlayarak kenarda bekletiyoruz.

Yiner beyaz marşmelovlardan kestiğimiz dairelerden börek makasımız yardımıyla 5 yapraklı olacak usulle üçgenler kerek papatyalarımızı hazırlıyoruz.
Pata servisine yerleştirdiğimiz pastamızın servise değen tabanına pasta şırıngamız vasıtasıyla istediğimiz tırtırlı bir ıç ile kremşanti sıkıyoruz görüntü daha güzel olsun tambanda yerleştirirken okluşmuş bir kopma bozulma varsa kapansın için…

Üzerine hazırladığımız ayak izi gül ve papatyaları zevkimize göre tanzim yapıp yerleştiriyoruz…pastanın üzerine ve yanlarına süslerimizi altlarına azıcık krem şanti sürerek yapıştırıyoruz.. açılma olursa onuda yumurta akı ile papıştırabiliriz.

En son aralara uygun yerlere toz Antep fıstığı serpiyoruz… varsa hazır başlka süslerde ilave edebiliriz ben şemsiye kullandım siz başka bişey kullanabilir daha zengin hale getirebilirsiniz…

Afiyet olsun efendim..(anlaşılır yazmaya çalıştım ama sormak istediğiniz bişey olursa cevaplamaya çalışırım.:bye::gul:

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
hepsi biribirinden güzel göze ve mideye hitap ettiği aşikar

yapanın ellerine sağlık yiyenlerede afiyet şifa olsun..

Üst Alt