Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

salihin_cy

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Perwerder kardeşim....hassasiyetinizden dolayı size teşşekür ediyorum...

Bende yeri gelmişken bir tavsiye de bulunayım....

DENİZ FENERİ DERNEĞİ ve İHH ....

Hayır kuruluşlarımıza destek verelim...

Yardımın azı çogu olmaz.....elimizin,gücümüzün yettigi kadar....

Alemlerin Rabbi Allah cc divanında elimizde delilimiz olsun...

Hira

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Orjinal Yazarı salihin_cy

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
keşke herkes bu hassasiyetin farkına varabilse..... ;( ;( ;(

zeyno

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
Orjinal Yazarı salihin_cy

Kesinlikle yardımlarımızı esirgemeyelim.

salihin_cy

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Allah cc rızası için.....

Haydin infak edelim......

Haydin kurtuluşa....

www.denizfeneri.org.tr

salihin_cy

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Batı Afrika ülkelerinden ve dünyanın en fakir
ikinci ülkesi olan Nijer'de, az düşen ya ışlar ve son 15 yılın en kötü çekirge istilası yüzünden açlık sorunu yaşanıyor&
Başlıca geçim kayna ı tarım ve hayvancılı a dayanan bu ülkenin su kaynakları da oldukça az, çünkü ülkenin %80'i çöl. İnsanlar yiyecek ve su temin edebilmek için hayvanlarını satıyor..

Ba ış yapmak için tıklayınız

Toplam nüfusun 12 milyona yakın oldu u Nijer'de açlıkla hergün yaşam savaşı veren insan sayısı 3,6 milyon.. Yani ülkede her 3 kişiden biri yetersiz besleniyor. Üstelik açlık en çok çocukları ve kadınları vuruyor. Son verilen bilgilere göre durumu oldukça kritik olan 1milyona yakın insan var ve bunların ço unu da çocuklar oluşturuyor.

Hastaneler yetersiz beslenme ve suyun yol açtı ı hastalıklarla mücadele ediyor. Sıtma, kolera, tifo, kızamık, tüberküloz ve ishal gibi salgın hastalıklar bunların başında geliyor.

Hastaneye ya da bir klini e gidebilecek kadar dermanı olmayan insanlar, annesini emmeye yetecek gücü bulamayan bebekler göze çarpıyor&

Doktorlar çocuk ölümlerinin yüzlerce oldu unu belirtirken, ölümlerin önlem alınmazsa 3 ay içersisinde artaca ını haber veriyor.

En çok etkilenen bölgeler ülkenin güneyi, Sahra Çölüne yakın olan Maradi ve Zinder şehirleri. 1800 köyün açlık sorunuyla mücadele etti i Nijer'de, insanlar, yiyecek ve su bulabilme ümidiyle evlerinden, alıştıkları, yaşadıkları köylerden göç ediyorlar.

Libya, Cezayir, Arabistan, Fransa, Amerika, İtalya, Kanada, İsviçre, Japonya, Çin, Güney Kore gibi ülkelerin az da olsa yardım ulaştırdı ı bu ülkede, nüfusun %90'ı Müslüman ve Nijerlilerin Türkiye'ye olan sevgisine ra men, yardım yapanlar arasında Türkiye'den bir kuruluşun adı henüz geçmiyor.

Bölgedeki acil durumu gidermek için 4000 ton gıdaya ihtiyaç var. Kriz bölgelerinde bir insanın günlük yiyecek ihtiyacı yalnızca 1 Euroya karşılanabiliyor. Bu miktar ayda 30 Euro'ya tekabül ediyor.

BM örgütü yıl sonuna kadar ülke için 13 milyon dolar tutarında yardım ça rısında bulundu.

Ayrıca, BM'nin insani yardım ça rılarının yıllık tutarı 3.5 milyar dolar. Bu rakam, Avrupalıların bir yılda yedikleri dondurmanın üçte birine, ABD'lilerin ise evcil hayvanları için geçti imiz yıl yaptıkları harcamanın onda birine eşit.

OXFAM, WORLDVISION, ECHO, MUSLIMAID, UNICEF, USAID, KIZILHAÇ gibi pek çok ulusal veya uluslararası örgütün ulaştı ı fakat açlı ın ve buna ba lı ölümlerin çok ciddi oldu u Nijer'de halk ümitle Türkiye'den gelecek yardımı bekliyor&

BM raporu şu gerçekleri ortaya koyuyor.

- 3.6 milyon insanın geçti imiz sene di er ülkelere göç etti.
- 11.3 milyon ise açlık ve kıtlık ile bo uşuyor.
- 5 yaşının altındaki 800 bin çocuk salgın hastalıklar ve açlık tehdidi ile karşı karşıya.
- Bölgede 10 milyondan fazla kişi insani yardıma muhtaç.
- 700 ila 800 bin ton gıda yardımına ihtiyaç var.

Deniz Feneri Derne i, Nijer için yardım kampanyası başlattı. Nijer için hazırlıklar devam ediyor. Toplanacak yardımlar önümüzdeki günlerde ma dur insanlara Deniz Feneri ekiplerince do rudan ulaştırılacak.

Nijer'de açlık sebebiyle ölümle karşı karşıya kalmış felaketzedelere ulaştırılmak üzere Deniz Feneri Derne i'nin hesaplarına havale veya eft yapılabilece i gibi, bizzat dernek merkezine makbuz mukabili ya da internet sitesi üzerinden online ba ış yapılabilir.

Nijer'de 1 kişinin 1 günlük gıda ihtiyacı sadece 2 YTL ile karşılanabiliyor.

27 A ustos 2005

www.denizfeneri.org.tr

TebessüM

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Rabbim hem onların hem bizim yardımcımız olsun ;(

Üst Alt