Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
*bir kadının kalbi ,ebediyete kadar ölse bile ,zamanla veya mevsimle değişmez;asla yok olmaz.bir kadının kalbi savaş alanına dönmüş bir yayla gibidir;ağaçları kökleri yerinden çıktıktan ,çimler yandıktan,kayalar kanla kırmızılaştıktan ve yeryüzüne kemik ve kafatası ekildikten sonra bile sanki hiçbir şey olmamaışçasına bahar ve güzün kendilerine özgü aralıklarla gelip işlerine devam edebilmeleri için,durgun ve sakindir.​

Halil Cibran / Kırık Kanatlar​

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
"ey beşeriyet(insanlık)!mutluluk hayatı olduğu gibi kabul etmek,ağır yüklere rıza ve bunları düzeltmeye çalışmaktır" dedi..

beşeriyet ayağa kalktı ve;

"ey Fahr-i Âlem!insanlığın dertlerini anlayan,ilacını bulan yalnız sesin!" dedi..​

A'mâk'ı Hayâl / Şehbenderzâde filibeli Ahmet Hilmi​

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
aşk size işmar ettiğinde izleyin onu,yolları çetin ve sarp olsa da.
ve kanatları sizi sarmaladığında râm olun ona,
telekleri arasında ki gizli kılıç sizi yaralayacak olsa da.
ve sizinle konuştuğuda inanın ona,
şimal rüzgarının bahçeyi tarumar edişi gibi,
onun sesi rüyalarınızı darmadağın etse de.​

Halil cibran/ERMİŞ​

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
zira aşk nasıl sizi taçlandırırsa öyle de sizi çarmıha gerecektir.
nasıl serpilmeniz içinse öyle de budanmanız içindir.
nasıl yüksekliğinize erişir ve güneşte titreşen en körpe dallarınızı okşarsa,
öyle de köklerinize inecektir ve toğrağa sımsıkı tutunurlarken onları sarsacaktır.

buğday desteleri misali sizi kendine toplar.
sizi harman eder,uryan kılmak için sizi.
sizi elekten geçirir,kabuklarınızdan azad etmek için sizi.
ve daha sonra sizi devreder kendi kutsal ekmek olasınız diye.

bütün bunları yapacaktır aşk size,
kalbinizin esrarını öğrenebilesiniz diye.ve bu bilgi sayesinde hayatın kalbinin bir parçası olabilesiniz diye.

fakat şayet korkunuz halinde,
aşkın sadece huzuru ve hazzını arayacak olursanız,
o zaman sizin için evla olan çıplaklığınız,örtmeniz ve dışına çıkmanızdır aşkın harman yerinden.​

Halil cibran/ERMİŞ​

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
"Hani siz birbirinize düşman idiniz.Allah kalblerinizi birleştirdi,O'nun nimeti sayesinde kardeşler oldunuz.Siz (ülfet yokken) ateşten bir çukurun kenarındaydınız, Allah sizi (illeti sevgi olan bir topluluk içine katarak)ondan kurtardı."(3/103)​

Sevgisizliğin İlâhî lisandaki tasviri "ateş çukurunun kenarında olmak". Öyle ki yarım adım daha atınca kendinizi yalnızlık ve sevgisizlik çukurunda bulabilirsiniz. Allah sayesinde yalnızlıktan kurtulup sevgiyi tattınız.​

Yürek Devleti / Mustafa İslamoğlu​

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
Lailâhe illalah derken, hiç dudak harflerı kullanılmaz. Dudaklar hiç birbirine değmez. Kapalı bir süreç değildir kelime-i tevhid. Kemale doğru ilerleyen ucu açık bir süreçtir.

Lâilâhe illAllah, ağzın içinde başlayıp ciğerde biten bir ses dizgesine sahiptir. Tevhidin insanın iç dünyasında yer etmesi de, tıpkı dildeki süreci gibi dıştan içe doğru işleyen yapıdadır. Tıpkı Allah'ın varlığının belgelerinin insanoğluna gösterileceğini ifade eden ayette (41;53) âfâk ayetlerinin, enfus ayetlerinden önce gelmesi gibi, kelime-i tevhidin ses düzeni de dıştan içe, görünenden görünmeyene doğru işler. Sözün tam burasında, "İman ettik" diyen bedevilerin henüz iman etmediklerini, imanın boğazlarından aşağı geçmediğini söyleyen ayeti hatırlayalım (49;14). İmanın boğazdan aşağı geçmesi, tevhidin ağızda kalmayıp ciğere işlemesi gibidir.​

Alemlerin Rabbi Allah (cc)
Bilmek Tanımak Anlamak
Mustafa İslamoğlu

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
"Görünenle yetinirsen eğer sadece tırtılı bilirsin. Çirkindir ya tırtıl, gönlünü çelmez. Görülenin ötesine geçmek istersen eğer, aradan örtüyü kaldırıp da gönül gözü ile bakarsan, kelebeği bulursun karşında. Güzeldir ya kelebek, gönlün ona akar. Lâkin gönül gözünle görürsen eğer, kelebeğe değil tırtıla sevdalanırsın."​

Elif Şafak/PİNHAN​

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
Konuşunca musiki, yazınca hat gibi çizemiyorum ruhumun açık uçlarını

Sadık Yalsızuçanlar /Kuş Uykusu-Güzeran​

vuslatt

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
15
Allah razı olsun harika paylaşımlardı yazan elllerin dert görmesin

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
ben sizlere teşekkür ederim asıl
Rabbım cumlemızden razı olsun dostlar..
guzel buldugum..altı cızılesı satırlardan...yuregıme (k)alıntılanan paragraflar ve cumlelerdı...
sızle paylasıcam bol bol ıns.

Üst Alt