Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
YÛSÂ ALEYHISSELÂM

Mûsâ (a.s.)dan sonra yerine geçen Yûsâ (a.s.) Isrâîlogullarini çölden çikardi. Serîa nehri kenarina getirdi. Köprü ve kayik olmadigi halde, mûcize olarak nehri geçirdi ve Erîha sehrini feth eyledi. Böylece Benî Isrâîl artik çöllerde dolasmaktan kurtuldu ve dedelerinin eski vatani olan Kenan diyârina girmis oldular. Hz. Mûsâ, Misirdan çikarken Hz. Yûsufun tabutunu yanlarina alip Tîh sahrâsina getirmisti. Vefâtinda onu Yûsâya (a.s.) teslim etti. Oda Hz. Yûsufun mübârek cesedini eskiden kardesleri tarafindan satilmis oldugu yerde defneyledi. Ondan sonra Yûsa (a.s.), Sam diyârini zabtetti; her tarafa vâliler ve memurlar gönderdi. Yirmi sekiz sene Benî Isrâîlin islerini idâre ettikten sonra bu dünyâdan âhîrete göçtü. Yûsâ (a.s.), Istanbul Bogazinda Beykozda medfundur. Kabr-i serîfi ziyâretgâhtir.
Ondan sonra sirasiyla pek çok hâkimler geldi. Isrâilogullari, kâh dogru yolda gider, kâh isyân ve tugyan ile dine aykiri hareket ederlerdi. Onlar öyle yolsuz hareket ettikçe Cenâb-i Hakk, onlarin üzerine bir düsman musallat eder, kâh esârete kâh baska türlü bir belâya ugrarlardi. Çok zaman hâkimsiz (reissiz) kalip perisân olurlar, sonra Allâhü Teâlâya yalvarip kurtulurlardi. (ILA 127)

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
istanbulda HZ YUSA yı zıyarete gıtmeyı o kadar cok ıstıyorumkı...ah teyzem bu yazıyıda okuyunca daha cok arzuladım...emege saglık Allah razı olsun nurum teyzemmm

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
RABBİM sendende razi olsun canım ben ziyaret ettim çok şükür RABBİM kabul buyursun

Bir_Katre

RAHMETLE ANIYORUZ DEĞERLİ KARDEŞİM

Aldığı Beğeniler
50
Takım
Galatasaray
Allah (cc) razı olsun ablam emeğine sağlık...

AVAR

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
GÜZEL BİR PAYLAŞIM OLMUŞ BU GÜZELLİĞİ BİZLERLE PAYLAŞTIGINIZ İÇİN ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN DUA VE SELAMETLE

Acizane

hizmet..hicret..sehadet..

Aldığı Beğeniler
27
Takım
Diğer
bizlere de gidip ziyaret etmeyi rabbim nasip etsin
Allalh u Teala razı olsun fzehra abla
dua e selametle
selamunaleyküm

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Allah(c.c)razi olsun insaAllah abla cok güzel bir paylasim emegine saglik
Selam ve Dua ile......

fatsalı

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
796
Takım
Trabzonspor
emeğinzie sağlık ablam inşallah bir gün bizlerde gider görürüz ..teşekkürelr ablam........

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
aminn RABBİM herkeze nasip etsin görmeyi şefaatlerine nail olmayı..

Üst Alt