Dünkü yazıya son bir madde daha belirtmeyi unuttum diye düşünürken ,sizin cevabınızda buna gerek olmadığını gördüm..
Sıkıntının konusu ne olursa olsun..o konu ile ilgili olarak insana destek sağlayabilecek en büyük yardımcı eş,dost,arkadaş çevresidir diycektim,ama gerek yokmuş.Söylediğinize göre çevrenizde zaten bu konuda imrendiğiniz,örnek almak istediğinz kimseler varmış..normal olarak sorunun bitmesi gerekir..çünkü ortada bi sorun var ve bu sorunu halletmiş birileri var..bak ve aynısını sende yap...
Diye kestirmeden bi cevap olmuyo değilmi...eğer olsaydı..biz şu anda bunları konuşuyo olmazdık..
Bu konuya düz mantıkla bakacak olsak bile,sorunun asıl cevabı kendiliğinden ortaya çıkar...bu ve buna benzer sıkıntıların..yada daha açık bi ifade ile her türlü yanlışın..günahın..gafletin arkasında yatan sebebp ne..eğer bu sebep bulunur ve bu sebep ortadan kaldırılırsa..ne günah kalır..ne gaflet..nede yanlış..
Bütün bunların bir tek sebebi var..oda ..nefs..
Tedavi edilmesi gereken asıl o..Sandalcınında dediği gibi...kitap okumak yada dua ezberlemekle bu iş olmaz..eğer olsaydı..hiç bir insanın bu gibi konularda sıkıntısı kalmazdı
Dünde söylediğimiz gibi...bizim gibi olan kimseler,ancak bir veliye bende olduktan sonra gerçek anlamda rahat edebilir..yoksa..rahat yok..(tabi bu söz sizler gibi kulluk yapamadığını kendine dert edinen kimseler için geçerli..yoksa..kullukla ilgili derdi olmayan yada yaptığını yeterli görenler için değil)
Ben tavsiye üzerine aranıza yeni katıldım diyebilirim..siteyi araştırma imkanımda olmadı..ama hani derler ya.."bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyliyeyim"..tavsiye eden kimseye bakarak doğru yerde olduğuma inanıyorum..(arada farklı maksatlarla gelenler bizi ilgilendirmez zaten)
ALLAH kendi yolunda hizmet etmek isteyen herkesin yolunu açsın..niyetini sabit kılsın...ecrini artırsın inş...ve öncelikle bu siteyi ve sitede bulunanları tenzih ederek söylüyorumki..bence bu gibi konularda yani din-iman meselelerinde daha dikkatli olmak gerekir..soruları ortaya değilde..ehil olan kimselere sormak gerekir ..diye düşünüyorum.
Çünkü bu sanal ortamda öyle sorularla karşılaştımki...insan hayret ediyor...neden böyle yaptınız diye sorduğumda.."araştırdım...soruşturdum..bana böyle cevap verdiler" deyip işin içinden çıkıyor (yada çıkamıyor)
Hepimiz birbirimize yardımcı olmak adına konuşuyoruz yada yazıyoruz..Peygamber a.s. bir hadiste buyurdularki "En büyük ihanet,kendisine soru sorulan bir kimsenin ..cevabını bilmediği halde,o soruya cevap vermesidir"
Biliyosunuz,ihanet eden kimseye..hain.. denir
Bize sorulan sorunun cevabını kitaptan bulup okumakta çözüm değil..çünkü..bakalım o cevap soru sahibinin gerçek cevabımı..bazen öyle olurki..aynı soruyu soran üç kişiye ayrı cevap vermek gerekebilir...bunu anlayabilmek için,o soruyu soranı tanımak lazım..ona o soruyu sorduran asıl sebebi anlamak lazım..
Birisi size ..namaz nasıl kılınır diye sorsa..ona bile hemen cevap veremezsiniz..bakın bakalım..sağlammı..sakatmı..oturarakmı kılması gereken biri..bunu sormasının sebebi ne...tek başınamı..cemaatlemi ..diye soruyo..vs..vs..
Hoşgörünüze sığınarak,soru sormanın ve cevap vermenin önemine değinmek istedim sadece ..