Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

...vuslat

gökyüzünü bilmeyen leke sanıyor kuşları...

Aldığı Beğeniler
19,193
"Mesela bir kuş kanadı kırıldı diye ölmez
ama kanadı kırıldığı için kahrından ölür.
Sana halimi başka nasıl anlatırım bilmiyorum."

Kanatları olduğu halde★

Uçamamak!

...üveyk kuşu ürkekliğinde yaşa/mak

O kadar çok ki~~~

:gul:

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
BpRDWJMCUAAX0Br.jpg:large

Sebep

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3,661
Takım
Galatasaray
“Bir de şunu düşünün; dünyanın ortasında öylece durduğu halde hiç kimsenin farkında olmadığı bir ibret ne hisseder?”

nur_41

..hamd..

Aldığı Beğeniler
3,707
Takım
Galatasaray
Manguel’in, Okuma Günlüğü kitabında;

‘’Bir keresinde, Paris metrosunda oturmuş okurken, bildik, 'Rahatsız ettiğim için özür dilerim vs vs...' yalvarışını tekrarlayarak vagon vagon dolaşan bir dilenci, birden dilenciliğini haklı gösteren gazeteyi yere fırlattı ve şöyle bağırdı bize: 'Bana bakın! Sizden istediğim tek şey bana bakmanız! Ben de bir insanım, Allah aşkına! Bana bakın, o kalın paltolarınızın içinde, hepiniz benim gibisiniz!’’

Satırlarını okurken, tam da Bursa metrosundaydım ve karşımda dibine oturduğu duvara başını yaslamış bir evsiz duruyordu. Başımı kaldırıp, nezaketle gülümsedim ona. İşte dedim, belki de tam da bu yüzden okuyoruz. Karanlıklarımızdan sıyrılmak, aydınlanmak ve topraktan başımızı bir nebze de olsa ışığa çıkarmak, gülümsemek, gülümsetmek ve insanı insanî sevebilmek için…

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
hüzün ki bir ümmettir
her şarkı yüksek sesle söylenmez
*
hüseyin atlansoy

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
Severdim yalnızlığı.Hala öyle. yalnızken artarım. insanlar beni eksiltir. özellikle erkekler, özgünlükten o kadar uzaklar ki. kadınlar, bazen, yararlıdır. aynı zamanda gülünç ve trajiktirler.

Charles bukowski

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Çünkü mutludur kendilerinden uzaklaşmamış olanlar; sessizce, çatısız, yağmurun altında duranlar./Rilke

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
Zaten benim kafam bir dünya gibi, her an içimde bir adam, bir başka adam doğuyor, yaşıyor, ölüyor ve bir başkası doğuyor… Ve ben, asıl ben, bu doğup ölen adamların kafalarındaki silik bir hatıra gibiyim, hepsinde aynı olan bir hatıra… Ben hep böyleydim. Yalnız etrafıma kendimi oyalayan bağlarla bağlanırdım. Buradaki yalnızlık mutlak bir dimağ yalnızlığı, beni kendimle bıraktı ve ben içimi seyretmeye alıştım, kendimi artık kandıramıyorum ve hep kendi kendime soruyorum: ‘Beni bu dünyaya bağlayan nedir?

Sahattin Ali -iki gözüm Ayşe

Üst Alt