Şimdi bir yanlışlık daha saptadık ve de elimizdeki neşter ile doktor edasında müdahale edeceğiz efedim. Eksen kardeşim, sünnet salt efendimizin yaptığı yahut söylediği sözler değildir. Görüp tenkid etmediği, ses çıkarmadığı, yapmayın diye ikaz etmediği mevzular, hadiseler de hadistir. Bunu evvela ayrıştıralım kafalarımızda bu bir. Şu hususta haklısınız ve de benim sözümü erittiğinizi belirtmeliyim. Sünnet olmasını geçelim çarşaf bir ayettir. E ayetin hükmü de sünnetten daha kavi olacağına göre sünnettir lafıyla görüş belirtmem yanlış olmasa da eksik kalmıştır bu iki.
Şimdi çarşay üzerine ayet var mıdır kısmına gelince. Tesettür ve de örtünme üzerine bir çok ayeti kerimeye rastlarız kur'anı kerimde. Bu ayetlerde genelde "başlarından aşağı, yakalarını, avret mahallerini belli etmeyecek şekilde giyinmeleri salık verilir. Burada asıl meram tanınmamaktır. Rengin siyah olması olarak da ahzap 59 misal gösterilir ki, o da "kara kargalar gibi oldular" ayeti kerimesi ile sabittir.
Şİmdi ferace denmiş sahabinin hanımlarının giyinme şekli idi; püsküllü bir bilgi bu, bakın dolaylı olarak yalan demek istedim. Bakınız burada fıkıh ilimlerinden islam tarihi ve de siyer ilminden faydalanmak ilazım gelir.
Örtünme ayeti iner inmez sahabe hanımları hemen üzerlerindeki mıntanları yırtıp baştan aşağı örtündüler. Çünkü "sarkıtınız" diye geçer ayette. Bugün baaörtüsü ve de pardesü yahudi modasıdır. Biraz tarih bilin canım. İki parça olan şey sarkıtılamaz. Ben çok arap tanıdım. Her birinde tek parçadır. Şimdi Osmanlı deyip iki parça haline getirilmesi, iklimsel gibi kelimelerden sıralı bir cümle kuracak olursak.
Şimdi islamiyet koalylık dinidir. Biz de göçebe ve de tarım ile uğraşam bir topluluk olduğumuz için analarımız tarlada, tumpta müşkilat çekiyorlardır. Bilirsiniz fıkıhta ayet, hadis, kıyas ve içtima bunlar edille-i şeriyyedir. Fakihler içtihad ettiler ve de belden amiyane tabirle lastik donu müdahil ettiler çarşafa. Bu ayete, hükme muhalif görülmedi.
Ve de çarşaf vicdani bir mesele midir? Hayır emir, buyruktur. İşin takvası, verası budur. Fitne zamanıdır daha bir çok hassas olmak ve de kılı kırk yararcasına yaşamak lazım.Bu bizzar ittibadır Efendimiz'in sünnetine.
Ben de Allah nasip ederse giymeyi düşünüyorum.