Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

esencemrem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
Günümüzde her ne kadar imam nikahını istismar edilsede..evlilige karar verildikten sonra nikah kıyılmalı bence...ve çifler imam nikahının getirisini götürüsünü yani her şeyini bilmesi gerekiyor...nişan veye dügün bunlar bende toplumumuzun gelenek ve görenekleridir bunu din kurallarıyla karıştırmamk lazım...imam nikayı demek:evlilik edemektir...bunun başka acıklaması olamaz zaten...Exelance hocamında dedigi gibi günümüzde imam nikahını suistimal eden çokkk..buda bilgisizlikten ve cahilllikten kaynaklanıyor ebebeyinler gereken bilgileri veremiyor cocuklerına bence...Rabbim yar ve yardımcımız olsun...

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
nikahın mahremiyyeti ortadan kaldırması gerektiği bir nikah olduğunu bilerek yola çıkarlar...
Erkek ve kızımız bu nikahın onların birleşmesi için olan bir nikah olamdığını bilirlerse nişanlılık devresi daha güzel gider...tabiki buda demek deyildirki onlar bu nikahla bir araya gelemezler diye, benim söylemek istediğim nikah kıyılınca illaki birleşmeleri gerektiğini söyleyen bir söz sarf edilmiş ona cevaben yani nikah kıyıldı erkeğin belli hakları doğdu ... evet doğdu ama bunu zaten oda biliyorki bu nikah o manada bir nikah olmadığını bunu gençler daha ii anlayıp bir birlerine sabır ve anlayış gözteririlerse bu nikah gayet güzel anlamını kazanır eyer bu nikahı yanlış kullanırlarsa sonu elbette hüsranla biter hafazanALLAH...

bence fzehra teyzemm cok guzel bır sekılde acıklık getrmıs bu konuya.cok guzel tespıtler eklemıs..Allah razı olsun nurum teyzemmmm...

HACI BORAN

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
ELLERİNE SAGLIK ANNECİM EN GÜZEL BİR SEKİLDE ACIKLAMISSIN......

RuHuNa_PeRWaNe

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
en güzeli hiç tanımadan bi defa görüp evlenmek ...çünkü taıyana dek bayağı bi zaman saygı sevgi çerçevesinde geçer ömür ..taki ....

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
Neyseki konu açıklıga kavuşmuş ellerine saglık abla tam olarak anlatmışsın//

eslem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Bugun buyuk hocalardan hangisine sorarsanız sorun en fazla düğünden 15 gün önce Dini Nikah yapılmasına izin veriyorlar, demek ki birşey biliyorlar da izin vermiyorlar.. Ben de nikah yapmayı düşünmüyorum.. nolur canım erkek de elini tutmayı versin :) konuşma zaten nikah olmasa da oluyor.. hiç birimiz erkeklerle konuşmayan insamıyız sanki.. bence o çok takva yaşayanlar için geçerli.. bir de nasıl tanıycağız diyorsanız tanımak nikahla mı oluyor ?? her insanı nikah kıyıpdamı tanıyoruz.. Hem zaten sen niyetini bu yol da sağlam atarsan Mevla karşına olumsuz bir durum çıkarmıycakdır..

^yusuf^

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
nişan arefesindeyiken böyle bir yazı okumak aslında iyi oldu...

nasip olursa 9 EYLÜL'de nişanlanacağım. SÖZLÜM ve AİLESİ özellikle NİKAHIN KIYILMASINI istiyorlar...

Ben de nikah kıyılması uygun olur düşüncesindeyim. ( Aramızdaki mesafe çok fazla, evlilik öncesi yüzyüze görüşme şansımız çok olmayacak )

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
abım Rabbım hayrlı ve mubarek kılsın ınsaallah ..4 gun sonra nısanınız var cancagzımla:)ıkı cıhan mutlulugu dılıyorum sıze...dedıgın gıbı sızın aranızda baya bır yol var..

serturgay

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
selamun aleykum.
konuyla ne kadar alakalı olur bilmiyorum ama birsey sormak istiyorum ve nereden nasıl soracagımı nasıl baslamam gerektigini bilemiyorum.
dinimi olabildigince iyi bir sekilde yasamaya calısıyorum.
malumunuz konu nisanlılıkta dini nikahın kıyılması tarafların aldım vardım demeleri vs.
soyle bir durumum var ve bu konuda ne yapmam gerektigini bilemiyorum. bende nisanlıyım hemde nisanlanalı 3 sene olmak uzere ayrıca dini nikahımda oldu. bu zaman icinde askerligimi de yaptım. fakat bir durum var, nisanlım turkiye dısında ve ben de turkiyedeyim.
bu konuda soracagım ozel sorularım olacak bu konuda bana yardımcı olabilecek derdimi paylasabilecegim gercekten dini yeterlilige kendini hazi goren birisi bana ulasabilirmi acaba serturgay@hotmail.com mail adresim.

Üst Alt