Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

DuayaSevdali

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Diğer
Halbuki bir mü'minin esas gayesi, Allah'in adini muhtac gönüllere ulastirmak ve onlarin da Rablerini tanimalarini temin etmekti.

Kitap: Gönül Tahtimizin Essiz Sultani Efendimiz (sav)
Bedir'den Gönüller Sultanligina
Yazar: Rasit Haylamaz
Sayfa: 393

DuayaSevdali

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Diğer
Musa „Merkebe biner“ diyerek Isa'nin gelecegini müjdeledigi gibi süphesiz Isa da, „Deveye biner“ diyerek Muhammed'in gelecegini müjdelemistir.

Kitap: Gönül Tahtimizin Essiz Sultani Efendimiz (sav)
Bedir'den Gönüller Sultanligina
Yazar: Rasit Haylamaz
Sayfa: 396

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
aşkın kara büyüye dönüşmesi biz yoksulların dünyasında mümkündü” sf:15

“uysal bir şehzadeye benzesin isterdim aşk

eteğini tutsun da gelsin peşinden

Eski Dostum Kertenkele
Şebnem İşigüzel-sf:17(lorca’dan)

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
Derviş konuşuyordu. Herkes ağlıyor, bir delikanlı gülüyordu. Derviş sordu; "Niçin gülüyorsun?" Delikanlı şöyle dedi; "Bu insanların tümü cehennem korkusuyla kullukta bulunuyorlar. Ateşten kurtuluşu büyük bir mutluluk sayıyorlar. Oysa bende ne cennet sevdası ne de cehennem korkusu var. Ben aşkıma karşılık istemiyorum çünkü!"

Allah kendisi için sevenlerin kalbini öylesine yarmıştır ki, gönüllerin nuruyla, onlar Celâl'inin büyüklüğünü görürler. Böylece bedebleri dünyada kalır, canları ise perdeyle örtülür, akılları göğe yükselir. Onlar, meleklerin arasında dolaşır ve hep bu gerçeğei bizzat görürler. Sadece Allah'a sevgi duyarak, cennet arzusu ve cehennem korkusundan kurtularak kulluk ederler.

En güzel anlar insanın kendisiyle geçirdiği anlardır. Ama insanın bunun değerini kavrayabilmesi için başkalatıyla zaman geçirmesi gerekir.

Niçin, diline geleni hemen ağzından çıkarıyorsun? Neden coşkunu açığa vuruyorsun? Allah'ın abdallarında böyle hâller çok olur. Bunlardan yoksun kalmamak için, kendini her şeyden yoksun kılmalısın. Kim sırrını saklarsa, işlerinin hâkimi olur.

İnsanlar duygularını birbirleriyle değişmez, sadece birbirinin yalnızlığına dokunurlar.

Eyvah!
Apansız kopup gelen bu belâ! Ne korkunçtur apansız bu belâ! İnsanların, şaşkın durumda uçuşan pervanelere benzeyeceği gün ve dağların yumuşak yün topaklarını andıracağı günde olacaktır. O zaman tartısı ağır basan kendisini mutlu bir hayat içinde bulacak; tartısı hafif gelen ise, bir uçurumun girdabına sürüklenecektir. Bilir misin nedir o? Dağlayan bir ateştir!

Kendisini, kavurucu ama bir o kadar da iyileştirici bir yalnızlığın beklemekte olduğunu hissetti. "Seni" dedi, "Kimi zaman bulmadan yitirdiğimi düşünüyorum." "Bizim" dedi, "Aramızda zaman ve mekan engeli olmaz. Dilediğimiz zaman görüşebiliriz."

Kimi ölülerin sohbeti için, bazı dirilerinkini terk et.

Dünya ve ötesine ilişkin tüm gayb bilgilerini edinmeden bu denizden karşıya geçmeyeceğim!!

Sadık Yalsızuçanlar/ Gezgin

(MaveRa)

Mavera

Aldığı Beğeniler
4,060
çöldeyim susuzum Kuyularda yusufum sözlerin bana züleyha.ATEŞLERDE İbrahimim.gözlerin bana derya sancılar içinde meryemim bakışın bana isa Yaralar içinde eyyübum.Hasretin bana şifa ölüler içinde bir Ölüyüm ..Ellerin bana musalla...

Aşkın gözyaşları..Sinan Yagmur

sayfa 132

Fetih

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Galatasaray
Aynalar şehrine geldim,çünkü benden evvel yazılmış bir hikayenın ıcındeyım.Aynalar şehrindeyim kim olduğumun peşindeyim

Elif Şafak /Şehrin aynaları

Sebep

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3,661
Takım
Galatasaray
Gökler temizdir, yerler ise çamur
Gökleri isteyen ışığı bulur
Yerde kalan ise çamurda yürür

Sayfa 1
René Guénon