Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
RAMAZÂN-I SERÎF

24 Eylül Pazar günü idrâk edecegimiz mübârek Ramazân-i serîf ayi, 11 ayin sultânidir.
Ümmet-i Muhammedin ayidir. Gündüzleri oruçla, geceleri terâvîh namazlariyla ihyâ edilir.

Ramazân-i serîf Kurân ayidir. Bu itibarla, Kurân okumasini bilen herkes, bu ayda hatim yapmalidir.

Ramazân ayinin evveli rahmet, ortasi magfiret, sonu da cehennemden âzâddir.
Ramazân-i serîfte yapilmasi tavsiye edilen ibâdetler:
v Birinci on gün içinde, mümkünse, tesbih namazi kilinir ve hatm-i enbiyâ yapilir.
v Ikinci on gün içinde, mümkünse, yine tesbîh namazi kilinir ve hatm-i enbiyâ yapilir.
v Üçüncü on gün içinde ise tevbe-istigfâr, hatm-i enbiyâ ve 7 salât ü selâmdan

sonra mümkünse hatm-i istigfar yapilip, yani 1001 defa, Estagfirullâhel-aziym ve etûbü ileyk denilip, bittikten sonra da 7 ilâ 70 salât-ü selâm okunur ve duâ edilir.
Ñ Iftara yakin, Allâhümme yâ vâsial-magfiratigfirlî,
Ñ Iftarda da, Allâhümme leke sumtü ve bike âmentü ve aleyke tevekkeltü ve alâ rizkike eftartü ve savme gadin neveytü veyâ Zehebez zamau vebtelletil urûku ve sebetel ecru insâallâh duâlari okunur.

DuaM

cici anne :)

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Galatasaray
ramazan2ms0.png

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
RAMAZÂN-I ŞERÎFİN FAZÎLETİ (1)

Ramazan ismi lugatte; temizlik, yakmak ve keskinlik mânâlarına gelir. Ramazan; yaz sonunda yağıp, yer yüzünü tozdan temizleyen yağmur mânâsına da gelir. Bu yağmur yeryüzünü temizlediği gibi, Şehr-i Ramazan da, ehl-i îmânı günahlardan yıkayıp, kalplerini temizler.

Yine; kızgın yerde, yalın ayak yürürken yanmak mânâsına gelir. Bu ayda çekilen açlık, susuzluk ve ızdırap sebebiyle Cenâb-ı Hak, kulunun günahlarını yakar.

Diğer bir mânâsı da, kılıcı inceltip keskinleştirmek için, iki taş arasına koyup dövmektir. Her türlü kötülük ile bezenmiş olan nefis, bu ayda tutulan oruç ve yapılan diğer ibadetler ile terbiye edilir.

Ramazan isminin Cenâb-ı Hakkın güzel isimlerinden biri olduğu rivâyeti de mevcuttur. (Elmalılı,1-643/44) âyet-i kerimede meâlen:

Ramazan ayı ki, insanları irşad için hak furkânı, hidâyet delîli beyyineler hâlinde, Kurân onda indirildi. Onun için, sizden her kim bu aya hazır olursa, onda oruç tutsun..., buyurmaktadır. (Bakara sûresi, 185)

Mûsâ (a.s.) Cenâb-ı Hak ile konuşurken sordu: Bana, seninle konuşma nimetini bahşettin. Acaba bana verdiğin bu Yâ Rabbi! nimetin benzerini, başka bir kuluna verdin mi? Bunun üzerine Cenâb-ı Hak: Yâ Mûsâ Benim öyle kullarım var ki, ben onları âhır zamanda göndereceğim. Ve onlara Ramazân-ı Şerîf ayını ikrâm edeceğim. İşte o kullarıma, senden daha yakın olacağım. Çünkü sen, benimle, aramızda yetmiş bin perde olduğu hâlde konuşuyorsun. Ümmet-i Muhammed, oruç tuttuğu, dudakları beyazlayıp, renkleri sarardığı zaman, iftar edecekleri vakit, benimle onlar arasındaki olan bütün perdeleri kaldırırım. Yâ Mûsâ, müjdeler olsun Ramazân-ı Şerîf ayında susuzluktan ciğeri yanana ve karnı acıkana.

Cenâb-ı Hak Mûsâ (a.s.)a şöyle vahyetti: Muhakkak ki ben, Ramazan orucunu tutanın duâsını reddetmemeyi kendime vâcip kıldım. (Zavüş-Şems, 2/146)

Hz. Ali (r.a.) şöyle buyurdu: Şâyet Cenâb-ı Hak, Ümmet-i Muhammede azap etmeyi murad etseydi, Ramazân-ı Şerîf ayını ve İhlâs sûresini onlara vermezdi. (Zâvüş-Şems, 2/146)

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
ramazanayi.JPG

Ramazan; Mah-ı Gufran, Mah-ı Kuran, Mah-ı İrfandır&

Ramazan; takvadır, ihsandır&

Ramazan; afv u mağfiret, cehennemden kurtuluştur&

Ramazan; şeytanların bağlandığı, Cennetin süslendiği, Kadir Gecesinin gizlendiği aydır...

Ramazan; hayırların coştuğu, gönüllerin şenlendiği, yüzlerin güldüğü andır&

Tuttuğumuz oruçların bizlere bayram yaptırması temennîsiyle

Tüm Dostlara ve İslâm Âlemine hayırlı Ramazanlar diliyorum&

Ramazanlar Ramazan, bayramlar Bayram ola&

İnşaALLAH ramazanı hakkı ile ihya edenlerden oluruz...

Hayrlı,dualı ve ihyalı Ramazanlar diliyorum....

DuA ile
...

KanDamLaSi

Ubeyd

Aldığı Beğeniler
64
Ramazan-i $erif ayimiz mübarek oLa karde$Lerim..
Yüce MevLam Nice Ramazan´Lara erdirsin ve bu Mübarek ay´da GünahLarimizi Affetsin, bizi dogru yoLdan ayirmasin insaALLAH..

DuaLarda buLu$mak diLegi iLe..

HAYIRLI RAMAZANLAR

sbetül

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
BU DEĞERLİ BİLGİLER İÇİN ALLAH RAZI OLSUN.RABBİM BU GÜZEL AYI EN MAKBUL ŞEKİLDE GEÇİRMEYİ TÜM ÜMMETİ MUHAMMEDE NASİP ETSİN.

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
RAMAZÂN-I ŞERÎFİN FAZÎLETİ (2)

Peygamber Efendimiz: Kim Ramazân-ı Şerîf ayının girmesiyle sevinirse, Cenâb-ı Hakk o kimsenin cesedini Cehennem ateşine haram kılar.

Ramazân-ı Şerîf ayında
bir ümmin, yatağındayken uyanıp, Allahı zikrederek, bir taraftan diğer tarafa dönerse, onun için bir melek:Ayağa kalk, Allah sana rahmet etsin., der.

Ayağa kalktığı zaman yatağı kendisi için: Allahım. Bu kuluna Cennette en yüce yataklardan ver.;

elbisesini giydiği zaman, elbisesi: Allahım. Bu kuluna Cennet elbiselerinden ver.;

ayakkabılarını giydiği zaman ayakkabıları
: Allahım. Bu kulunun ayaklarını Sırat üzerinde sabit eyle.;

Abdest almak için, su kabını aldığı zaman, su kabı
: Allahım! Bu kuluna Cennet kaplarından ver.;

Abdest alırken kullandığı su: Ey Allahım! Bu kulunun, günah ve hatalarını temizle., diye duâ eder.

Eğer Allahın hûzuruna varıp, namaz kılarsa, bu sefer kabe-i Muazzama:
Allahım! Bu kulunun lahdini nûrlandır ve kabrini kendisi üzerine geniş kıl., diye duâ eder.
Neticede Cenâb-ı Hak o kuluna rahmet nazarıyla nazar eder ve buyurur ki: Ey benim kulum! Senden duâ, benden icâbet. (Nüzhetül-Mecâlis)

Habibemsin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Tüm Yenidendogus.net ailesinin ve müminlerin ramazan ayi mübarek olsun
Rabbim bu mübarek ayi hakkiyla yasamayi nasip eylesin..

eslem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
ORiJiNAL YAZARI : onur
Hepinizden Allah razı olsun..
Rabbim ramazan ayı boyunca yaptıgınız duaları kabul etsin..
Hayırlı Ramazanlar...:)

Üst Alt