Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

eslem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
oo maşallah abla tarhanayı yapmışsın ben adresimi yazıp vericem sana yollada abla ramazanda şöyle sıcak sıcak içelim bizim buralarda tarhana yapması zor yapsakda nerde kurutca ız apartmanda oturunca yapılmıyor ..benim en sevdi im çorba diyebilirim :)..annemde çok sevinmiş olur bu aralar rahatsız sıcak sıcak içer ..

EXELANCE ya tarhana içilmezmi hemde benim canım ablamın yaptı ı tarhana çıx çıx.. ;)birde buyuk şehirler için do ru demişsiniz ama güzellikleri insana di er herşeyi unutturuyor bence.. :)

ablacı ım inş bigün amcamı kandırırsak şevvalle uşşa a gelmeyi düşünüyoruz sizede misafiriz şimdiden haberin olsun malum kimseciklerimiz yok oralarda 2 ablamızdan başka :)
hayrunısa abla ben uşşa a ilk geldi imde şu karunun hazınesini aramaya çıkıcam belki bana faydası olur =)

yasemin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4
Eslem im başım gözüm üstünde yeriniz var buyurun gelin nekadar çok seviniriz hayrunisa ile bilemezsin :D
Adresini özel msj la yollarsan kargoyla hemencecik yollarım sana TARHANA yı :D
müze burnumuzun dibinde siz yeterki gelin hem bakar hem ararız :D

eslem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Orjinal Yazarı nimesay
Eslem im başım gözüm üstünde yeriniz var buyurun gelin nekadar çok seviniriz hayrunisa ile bilemezsin :D
Adresini özel msj la yollarsan kargoyla hemencecik yollarım sana TARHANA yı :D
müze burnumuzun dibinde siz yeterki gelin hem bakar hem ararız :D

tamam abla meraklanma sen bu yaz inş oradayım :D
oo maşallah müzede karşınızdaymış ben olsaydım şimdiye o hazıneyi çıkarmışdım :D

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Uşak hım ben uşaklıyım ama aşıklar diyarı oldu unu musabtan duyuyorum aslında nerden çıkarıyo bunu bilmiyorum sanırım kendisi muazzam şekilde aşık olmalı

Sizin uslubunuzla oldu gözlerim doldu misali...
Yahu benim gibi duygusuz biri nasıl aşık olabilir beah... :p

Mecnun... :D

Hasbi

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Portaldan birden fazla uşaklı olan Güzel insanların varlı ına şahit oldum hepiniz ayrı güzelliklerinizle yazılara ayrı renk katıyorsunuz ..

Allah(c.c.) razı olsun hepinizden.

EXELANCE abim kendisi İzmirdedir büyük ihtimalle Uşaka küçük Moskova diyor bunu pek anlayamadım ama ?(&ABi tarhanayı bende baştan kokusu hasebiyle sevmezdim ama bir kez tattım artık tiryakisi oldum :] diyebilirim Tarhana harika abi yemelisin tasfiye ederim.

Hayrunisa Ablamızda o zamanlar geçti artık demiş Küçük Moskava tabiri için..Birde Nimesay ablanın tarhanasını kontrol edecekmiş benimkiden güzel yapabilmiş mi diye Afiyet olsun abla hadi bakalım test edelim derken tarhanalarıda götürüyon yani :)..

Mausema Ablamızda Uşakı tatlı gibi görüyor :p..

YaMusaB Kardeşimde Uşaka Uşşak yani aşıklar diyarı demiş.Ve ondan nelerin ünlü oldu unu karunun hazinesini ve tarhanasını ö rendik..İki güzel insan Hayrunisa ve Nimesayında uşaklı oldu unu. :)

Paşa kardeşimiz İpe un sermiş. 8)

Mısırdaki Cihan abimizde Uşakın resimlerini ekleselerde görsek demiş buna bende katılıyorum . ?(

Nimesay ablamıza bir küçük tebessüm oluşturmuşuz herhal honu açış sebebiyle.Uşak merakı nerden çıktı Güzel Kardeşim YaMusaB ın uşaklı oldu unu ögrendim ve bu guzel insanın yaşadıgı sehri merak ettim merakım biraz buradan kaynaklanır :).Şu Tarhana işi gerçekten güzel olur Sahurda iftarda ne kadar iyi gider bakma Abla EXELANCE abinin dediklerine agzının tadını bilmiyor.Bizde tarhanayı kızılcıktan yaparlar sizdeki nasıl bilmiyorum ama tatmak isterim dogrusu iremezanda harika olur.Abla googleye gir örgen demisin tesekkur ederım ama bizatihi orda yasayanların yorumlarını almak daha güzel oluyor..

Şevval kardeşimizde anlaşılan Uşak yolcusu hayırlı yolculuklar.

Eslem kardeşimizde Tarhana sipariş vermiş Ramazandada sıcak sıcak iyi olur Afiyet olsun.

Resimler eklemeyi ihmal etmeyiniz İnşaAllah.

Çok güzel bir sohbet oldu :) Vesselam Allah(c.c.) hepinizden razı olsun ..

Hayırlı Ramazanlar..

H

hayrunisa

Guest
yahu önce sunu söyliyim usagım bu vatandasın dedigi gibi KÜÇÜK MOSKOVA felan degil geçti çok şükür geçtiii..

kurtuluş savaşı zamanlarında ve hadi birazcık daha sonra olsun biraz cık fazla rusyaya benzemişiz de :)

ama degil emin olabilrisniz. gayet mutaasıp bi yer oldu. çok güzel dir çok güzel. degiştik artık. :D

izmir baştannnn beri öyleydi halaa öyle.. anlatsana izmiride .. usak son zamanlarda izmrden daha güzel olmaya başladı da kıskanıyor .

tarhanayı sevmeyen ölsün ;) ne demek.. harikadır.. bence sen yemedin. izmirin tarhanasına benzemez bizimkiler. :D geçerken bi ara ugra da iç bakalım. bidaha unutamayacaksın :D

eslem ve şevval canlarım herzaman bekleriz . gelin size ellerimle tarhana pişireyim. :D

eslem hazineleri sana vermezle güzelim ümitlenme. :D burnunun dibinde jasmin abla ona bile vermediler :D

aramaya gerek kalmadı zaten bulundu ama bizim dokunmamıza bile izin vermiyorlar çok cimriler. ne yapacaklarsa o kadar hazineyi :D

hasbi kardesim kısacası güzeldir usagımız. her ne kadar exelance kötülediysede onun anlattıgı gibi degil. 8)

EXELANCE TRABZONA GİDERKEN USAK İL SINIRLARI İÇİNE DAHİ GİRME. X(

KENDİNE BAŞKA YOL BUL. BULABİLİYORSAN :)

maunlaz

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
SELAMÜN ALEYKÜM
UŞAK DEĞERLERİ İÇİNDE YAŞATAN BİR KENTİMİZ ÖYLE Kİ SENİN GİBİ DEĞERRLİ BİR KİŞİLİĞİ KENDİNDE BARINDIRIYOR İNSANLARI SEVECENDİR GÜZELLİĞİ YANSITIRLAR BİRAZDA BİZ LAZLARA BENZERLER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

yasemin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4
Anah babababba.... :D
YANDIN SEN excelance :D
kardeşim sen nasıl gidecen gali TRABUZONUNA :D
UYYY HAÇAN UÇARAK GEÇEYSUN GALİ :D :D
Ama hava yollarımız bile sana kapaludur daa!!

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Ussak001.jpg

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
karun_anim.gif
karun_anim.gif
karun_anim.gif

Uşak ili'nin 25 km batısında, Uşak-İzmir Devlet Karayolu üzerinde yer alan Güre köyü'nün kuzeyindeki Hermos(Gediz) Nehri'nîn suladı ı dar ovanın yakınlarında Lidya ve Greko-Pers(IVI.Ö. 6. yy.) tümülüsleri bulunmaktadır.
1965 yılında bu alandaki soygunlar, TOPTEPE Tümülüsü'nün kaçak kazısıyla başlamıştır. Kaçak kazıları gerçekleştirenlerin ifadesine göre;mezar odasına girildi inde, yerdeki bir gümüş testi ile çok sayıda mermer alabastron tavandan düşen bir hatıl nedeniyle tahrip olmasına karşın, hazinenin büyük bölümü ölünün yatırıldı ı kline üzerinde bir tutam saç ve toz haline gelmiş kemiklerle birlikte bulunmuştur.

Bu odada bulunan;
1. İnsan kulplu gümüş oinochoe,
2. Sfenksi! ve altın başlı tutamaktı kepçe,
3. Tamamı altın, sallanınca ses veren makara,
4. Altından yapılmış içleri boş, i neli altın küpe,
5. Aynı tip ancak daha küçük boyutta i neli küpe
6. Sallamalı, altından yapılmış kanatlı at şeklinde broş,
7. Meşe palamutu sallamalı altın ve renkli taştan yapılma kolye,
8. Akik ve taştan yapılmış geometrik şekilli kolye,
9. Mavi renkli camdan yapılmış uçları, aplike arslanbaşı şeklinde bir çift bilezik,
10. Uçları taş boncuklu püskül şeklinde altın gerdanlık, kaçakçılar tarafından alınmıştır.

Üst Alt